Tészta:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
Krém:
2 csomag pudingpor (lehet vanília vagy eper is)
tej és cukor
2 kis pohár epres joghurt
5 dl habtejszín
50 dkg eper
A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Egy lapot sütünk belőle.
A 2 csomag pudingport a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük (arra figyeljünk csak oda, hogy amennyi a joghurt mennyisége, annyival kevesebb tejet használjunk a főzésnél!). Belekeverünk 2 pohár epres joghurtot. A felvert tejszínhab felével fellazítjuk krémet, megkenjük a lapot, epret darabolunk a tetejére, kissé belenyomkodjuk, majd rákenjük a maradék tejszínhabot és eperszeletekkel díszítjük.
A képen látható mennyiség dupla adagból készült.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűLisztre morzsoljuk az élesztőt majd a sót cukrot ,a tejfőlt, és a zsiradékot,bedagasztjuk,és kelesztjük. ha meg kelt vékoyra nyújtjuk szaggatóval kiszaggatjuk majd lekvárt teszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat szeleteljük 0,5 cm-es karikákra. Két piskótakorongot ragasszunk össze egy banánkarikával, szúrjuk át fogpiszkálóval. Folytassuk ezt a műveletet addig, amíg van az össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekutyulandusz lehet botmixerrel is, azzal jó pépes lesz
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű