- 60 dkg liszt
- 3 kisebb burgonya megfőve és áttörve
- 5 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 evőkanál só
- kb. 1,5 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
A hajtogatáshoz:
- 5 dkg puha vaj vagy margarin
- 12 dkg füstölt sajt reszelve (esetleg a hajtogatásnál lehet sima trappista sajt is, de a tetejére már mindenképp füstölt sajtot tegyünk, mert ettől lesz igazán finom ízű)
+ a tetejére 1 felvert tojás
- kb. 8 dkg reszelt füstölt sajt
Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd be három, egyenként bevajazott réteslappal és közép meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az egészet összedolgozzuk, és zsírozott lisztezett tepsiben, közepes lángon kb 40-45 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet odatesszük forrni, közben a tojásokat kettéválasztjuk, külön a sárgáját és külön a fehérjét. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig habosra kikeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű