1 kg alma,
30 dkg kristálycukor,
3 csomag vaníliás pudingpor,
Négyzet alakú háztartási keksz,
9 dl hideg víz,
fahéj,
1 csomag tortazselé,
1 tábla étcsokoládé,
3 evőkanál olaj
A meghámozott és magházától megtisztított almát lereszeljük vagy turmixoljuk, majd 7 dl vízben 30 dkg cukorral, 1 kávéskanál fahéjjal sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat és a tortazselét elkeverjük a 2 dl hideg vízzel, és hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet.
A csokit gőz felett megolvasztjuk,és hozzá adjuk az olajat (nem kell sok). A süti kihűlt a csokimázat rátesszük a tetejére. Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.
1. A lisztben elmorzsolom a margarint. 2. Hozzáadom a cukrot, a darált diót, a citrom reszelt héját és a fahéjat. 3. A tésztát összegyúrom, majd 20 percet pihentetem. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd, folyamtos keverés mellett, hozzáadjuk először a tojásokat, majd a vajat, a barcklekvárt a kakaóport, végül a darabokra tört ét...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű7 tojásos kakaós piskótát készítünk. A krémhez a pudingport összevegytjük a rétesliszttel és a vaníliás cukorral, a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. 25 dkg vajat kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű