: 1 tasak piskótatallér (kb 12 dkg), 4-5 banán, 1 tasak csokoládés pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej;
a hempergetéshez: 10 dkg aprított mandula
: A banánt megpucoljuk és 0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk. Két két piskótatallér közé teszünk egy szelet banánt és fogpiszkálóval összefogjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral meg a tejjel és megfőzzük. A fogpiszkáló segítségével a tallérokat a még forró pudingba mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük az oldalát, belehempergetjük az aprított mandulába és hungarocellbe szúrjuk, míg a puding megszilárdul.
A tészta hozzávalóit felezve két lapot sütök. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleteszem az olajat, vizet és a sütőporos-kakaós lisztet is. Az első laphoz sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes3 dl tejszínt kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük. A maradékot a zselatinnal addig melegítjük, amíg teljesen elolvad benne a zselatin. Félretesszük, időnként megkeverve langyosra h...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy sütő tepsit (30 x 40 cm) kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (légkeverésesnél 180°C-ra). A piskótához a tojásokat és a tojássárgáját egy tá...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Nehéz