• 50 dkg liszt
• 2 tojás felverve
• pici só
• cukor
• 1 kávés pohár étolaj
• 2,5 dkg élesztő
• kb 2,5 dl tej
Töltelék:
• 250 g túró
• 25 g búzadara
• cukor ízlés szerint
• 1 citrom reszelt héja
• fél citrom leve
• aki szereti tehet bele mazsolát is
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kb 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére diónyi nagyságú tölteléket teszünk (a töltelék hozzávalóit összekeverjük), majd a sarkait összefogjuk és batyut formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd meleg helyen még 20 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással lekenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Mindent összekeverni sütőpapírral bélelt sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd kevés kókuszolajon (ezt használtam) (én 4 evőkanállal használtam) teflonserpenyőben megsütjük. Sütés közben néhány percenként megkavarjuk, fakaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a margarint, és az ujjbegyünkkel morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű