• 50 dkg liszt
• 2 tojás felverve
• pici só
• cukor
• 1 kávés pohár étolaj
• 2,5 dkg élesztő
• kb 2,5 dl tej
Töltelék:
• 250 g túró
• 25 g búzadara
• cukor ízlés szerint
• 1 citrom reszelt héja
• fél citrom leve
• aki szereti tehet bele mazsolát is
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kb 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére diónyi nagyságú tölteléket teszünk (a töltelék hozzávalóit összekeverjük), majd a sarkait összefogjuk és batyut formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd meleg helyen még 20 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással lekenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
A lisztet, a tojásokat, a cukrot, az élesztőport és a sót a tejjel fokozatosan kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a reszelt almát. Lefedve, langyos helyen 1 órát kelesztj...
Elkészítési idő:A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük! Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. E...
Elkészítési idő:Az alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. (18 cm-es formát használtam, kibéleltem sütőpapírral) Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A krém...
Elkészítési idő: 1