• 50 dkg liszt
• 2 tojás felverve
• pici só
• cukor
• 1 kávés pohár étolaj
• 2,5 dkg élesztő
• kb 2,5 dl tej
Töltelék:
• 250 g túró
• 25 g búzadara
• cukor ízlés szerint
• 1 citrom reszelt héja
• fél citrom leve
• aki szereti tehet bele mazsolát is
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kb 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére diónyi nagyságú tölteléket teszünk (a töltelék hozzávalóit összekeverjük), majd a sarkait összefogjuk és batyut formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd meleg helyen még 20 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással lekenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskóta készítése: A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük,hozzá adjuk a cukrot ,majd keményre verjük. A tojás sárgákat hozzá keverjük,majd a kakaóval,sütőporral elkevert liszt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tejet felhevítjük. A tojásokat szétválasszuk. Fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként kiadagoljuk a mikrosütő tányérjára, 1 perc alatt megfő a hab. Sárgáját a cukorral és az ét...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElőször összevegyítjük a szárazanyagokat: a lisztet, a nádcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a szerecsendiót és a csipet sót. Ezután egy másik tálban összekeverjük a nedves a...
Elkészítési idő: 25 p Nehézség: Könnyű