Diós piskótához:
6 tojás,
60 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz,
csipet só,
25 dkg liszt,
25 dkg darált dió,
1 teáskanál sütőpor
Mézes lapokhoz:
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1 evőkanál méz,
1 tojássárgája,
1 teáskanál szódabikarbóna,
kevés tej
Krém:
3 csomag vanília puding
9 dl tej,
30 dkg vaj,
20 dkg cukor,
fél rumaroma,
fél vanília aroma
6 egész tojást 30 dkg kristály cukorral, csipetnyi sóval,6 evőkanál vízzel jól felverünk. Adjunk hozzá 25 dkg átszitált lisztet és 25 dkg darált diót, 1 teáskanál sütőport amit jól összekevertünk, kikent lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 140 fokon légkeveréssel 25 percig sütjük. 28 x 40 es a tepsim.
A lapok: 30 dkg liszthez 10 dkg porcukrot, 5 dkg vajat, 1 evőkanál mézet, 1 tojássárgáját, 1 teáskanál szódabikarbónát kevés tejjel összegyúrunk, ebből két akkora lapot sütünk mint a diós tészta., 150 fokon légkeveréssel, kb 8 perc
A krémhez 3 vanília pudingot 9 dl tejjel megfőzünk, cukor nélkül, 30 dkg vajat kikavarunk 20 dkg cukorral, 2-3 vaníliacukorral, , fél rumaromával, fél vaníliaaromával és összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
Összerakjuk, teszünk rá egy nehezéket hogy kicsit összenyomja a lapokat, lehet csokival bevonni vagy csak porcukrot szitálni rá.
A joghurtos sós kelt tészta hozzávalóit és elkészítését ide kattintva találjátok. A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, gombóccá alakítjuk. Az egyik gombócot kinyújtjuk té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 1. A vajból egy evőkanállal elveszünk, és megpároljuk rajta a reszelt almát. Ha kihűlt, kissé kinyomj...
Elkészítési idő: kb 1 ó. Nehézség: KözepesA lisztet és a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lágy margarint, a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, 5 dl tejet és a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A lisztet egy tálba tesszük, a tej felében feloldjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést vájunk, s ebbe öntjük az élesztős tejet. Ebből kevés liszttel puha kovászt készítünk,...
Elkészítési idő: 60 perc+ piente Nehézség: Könnyű