22 cm átmérőjű piteformához:
a tésztához:
15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
a krémhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor
2 dl zsíros tejszín (30 %-os)
3 dl tej
6 dkg kristálycukor
a tetejére:
eper
tejszínhab
A tésztához a lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam, hozzádaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat.
Hozzáadtam a tojássárgáját is, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává állítottam össze.
Akkora kerek lappá nyújtottam, hogy a piteformát ki tudjam bélelni vele, az esetlegesen túllógó tésztadarabokat levágtam, majd 20 percre a hűtőbe tettem.
A pihentetés után villával megszurkáltam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport lábasba szórtam, elkevertem a cukorral, a tejszínnel és a tejjel, és közepes lángon sűrű pudinggá főztem.
A forró pudingot a tésztára öntöttem, elegyengettem, elsimítottam, és hagytam teljesen kihűlni.
Miután kihűlt - és megdermedt -, tetejét eperdarabokkal raktam ki és tejszínhabbal díszítettem.
Elkészítés: 1. Egy tálban keverjük össze a túrót, a vanília-aromát, a lime levét, a citrom héját és az édesítőszert. 2. Egy pici edényben langyosítsunk fel 1 dl vizet. Tegyük be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam,ha még kicsit ragad a kezünkhöz összeállítás után,akkor csak a kezünket lisztezzük és újra gyúrjuk,míg egy könnyen formálható,de nem ragacsos tésztát kapunk P...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral habosra kevertem, majd beletettem a vaníliaaromát, sót, egész tojást és a tejfölt. Robotgéppel egynemű masszává dolgoztam. A liszthez hozzáadtam a sütőport és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű