22 cm átmérőjű piteformához:
a tésztához:
15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
a krémhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor
2 dl zsíros tejszín (30 %-os)
3 dl tej
6 dkg kristálycukor
a tetejére:
eper
tejszínhab
A tésztához a lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam, hozzádaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat.
Hozzáadtam a tojássárgáját is, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává állítottam össze.
Akkora kerek lappá nyújtottam, hogy a piteformát ki tudjam bélelni vele, az esetlegesen túllógó tésztadarabokat levágtam, majd 20 percre a hűtőbe tettem.
A pihentetés után villával megszurkáltam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport lábasba szórtam, elkevertem a cukorral, a tejszínnel és a tejjel, és közepes lángon sűrű pudinggá főztem.
A forró pudingot a tésztára öntöttem, elegyengettem, elsimítottam, és hagytam teljesen kihűlni.
Miután kihűlt - és megdermedt -, tetejét eperdarabokkal raktam ki és tejszínhabbal díszítettem.
♥ Tészta: A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a reszelt citrom héját és frissen facsart levét és összegy...
Elkészítési idő:Egy enyhén lisztbe munkafelületet, roll 1 lepény 1/8 hüvelyk vastag. Illeszkednek egy 9-es mély-tál pite lemez. Vágja élek szintben felni. Hűtőszekrényben 1 órán át. Egy darab eny...
Elkészítési idő:A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük, folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/. A hosszabbik olda...
Elkészítési idő: