22 cm átmérőjű piteformához:
a tésztához:
• 15 dkg finomliszt
• 10 dkg vaj
• 5 dkg porcukor
• 1 tojássárgája
a krémhez:
• 1 csomag vaníliaízű pudingpor
• 2 dl zsíros tejszín (30 %-os)
• 3 dl tej
• 6 dkg kristálycukor
a tetejére:
• eper
• tejszínhab
• A tésztához a lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam, hozzádaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat.
• Hozzáadtam a tojássárgáját is, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává állítottam össze.
• Akkora kerek lappá nyújtottam, hogy a piteformát ki tudjam bélelni vele, az esetlegesen túllógó tésztadarabokat levágtam, majd 20 percre a hűtőbe tettem.
• A pihentetés után villával megszurkáltam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt készre sütöttem.
• A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni.
• A krémhez a pudingport lábasba szórtam, elkevertem a cukorral, a tejszínnel és a tejjel, és közepes lángon sűrű pudinggá főztem.
• A forró pudingot a tésztára öntöttem, elegyengettem, elsimítottam, és hagytam teljesen kihűlni.
• Miután kihűlt - és megdermedt -, tetejét eperdarabokkal raktam ki és tejszínhabbal díszítettem.
A tészta hozzávalóit összekeverjük ..kicsit nehezen áll össze ...30 percig a hűtőbe rakjuk A tészta felét kinyujtjuk ,tepsibe simitjuk a másik felét vissza rakjuk a hűtőbe a...
Elkészítési idő: 30A tojásokat, porcukrot és a kakaót elkevertem és egy porcelántálban, gőz fölött kb. 10 percig kevergettem. (Így a tojás átmelegszik annyira, hogy hűtőben pár napig simán tárolható...
Elkészítési idő:A tészta elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját is habosra verjük, ez utóbbihoz hozzáadjuk a gesztenyepürét, amivel alaposan elveg...
Elkészítési idő: