A tésztához:
6 db tojás, 6 ek cukor, 6 csapott ek finomliszt, 1 csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg margarin (lágy), 4 db tojássárgája, 20 dkg porcukor, 0.6 l tej
4 csapott ek finomliszt, 200 g babapiskóta, 3 dl feketekávé, 1 ek rum (vagy rumaroma), 300 g sárgabaracklekvár
A habhoz:
4 db tojásfehérje, 9 ek cukor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad.
Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásfehérjéket acukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
Csokit is lehet reszeltni a tetejére.
A "tészta" hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam. (Akkor jó, amikor már a cukor elolvadt benne.) A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsd el a tésztát. A sütőt állítsd 170 fokra, légkeveréses funkcióra. A tojásokat gondosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipetnyi sóval. A sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyszerűség kedvéért nem kell se dagasztani, se keleszteni. Miután jól összegyúrtuk, nyújtsuk kb. ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű