A tésztához:
6 db tojás, 6 ek cukor, 6 csapott ek finomliszt, 1 csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg margarin (lágy), 4 db tojássárgája, 20 dkg porcukor, 0.6 l tej
4 csapott ek finomliszt, 200 g babapiskóta, 3 dl feketekávé, 1 ek rum (vagy rumaroma), 300 g sárgabaracklekvár
A habhoz:
4 db tojásfehérje, 9 ek cukor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad.
Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásfehérjéket acukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
Csokit is lehet reszeltni a tetejére.
A tejet, a garit és az édesítőt tedd egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzd jó sűrűre, amikor már alig tudod kevergetni, akkor jó. Húzd le a tűzről, keverd bele a kakaóport,...
Elkészítési idő:Egy kis fazékban felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a sót, majd addig keverjük, míg a vaj fel nem olvad és a cukor fel nem oldódik. Ha a vaj felolvadt...
Elkészítési idő:A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.Addig pihentetem amíg a tölteléket előkészítem.Az almát megpucolom és uborkagyalun legyalulom,be...
Elkészítési idő: