A tésztához:
6 db tojás, 6 ek cukor, 6 csapott ek finomliszt, 1 csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg margarin (lágy), 4 db tojássárgája, 20 dkg porcukor, 0.6 l tej
4 csapott ek finomliszt, 200 g babapiskóta, 3 dl feketekávé, 1 ek rum (vagy rumaroma), 300 g sárgabaracklekvár
A habhoz:
4 db tojásfehérje, 9 ek cukor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad.
Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásfehérjéket acukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
Csokit is lehet reszeltni a tetejére.
A gesztenyés alapot megkenjük, a krém felével rárakjuk sorba a kekszet és megkenjük a maradék krémmel. Tetejére ½ dl tejszínt felverünk és a pudingos krémre kenjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a zsírral ,hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könny...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes