15 dkg vaj
25 dkg liszt
csipet só
kevés szódavíz
A megfagyasztott vajat vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak (kb. 5-7 evőkanálnyit). Ha hűtőbe tesszük 15-20 percre, jót teszünk vele, de nem muszáj, mert akár már azonnal lehet vele dolgozni. Fél centi vastagra kinyújtjuk, diós, mákos, lekváros, gesztenyés töltelékkel készíthetjük. Forró sütőben sütjük, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk.
Hajtogatni nem kell, úgyis leveles lesz.
Forrás és fázisfotók: http://webcukraszda.hu/
A vajat és a kókuszolajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliaaromát, a kakaót és a többi hozzávalót és krémesre keverjük ki. Sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a cukorral felverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, egy csipet sót, majd a lisztet több kisebb részletben. Egy már nem folyós, de még nem gyúrható állagú kréme...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben a kétféle lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, a tojást, a cukrot, a sót, a vajat és a végén a felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vízzel felforrósítjuk, majd beletesszük a többi hozzávalót és kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető vagy anélkül is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű