50 dkg csirkemellfilé
só, bors, cayenne bors
zöldhagyma a tálaláshoz
szezámmag (előzőleg megpirítva)
A bundához:
1 tojás
só
3 púpos ek. liszt
0,6 dl víz, (fél deci és még 3 ek.)
1 késhegynyi sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 ek. olívaolaj
A szószhoz:
1 dl víz
6 ek. méz + 4 tk. cukor (bár ezt is lehetne mézzel helyettesíteni)
1 gerezd fokhagyma lereszelve
2 ek. szójaszósz
só, bors
csípős arany, chili, cayenne bors, vagy hazai csípős paprika (ki melyiket szereti)
szezámmag
3 ek. ketchup (én csípőset használtam)
1. A csirkemellet hideg vízben megmossuk, megtisztítjuk és kockákra aprítjuk, sóval, borssal ízesítjük és betesszük a hűtőbe egy picit pácolódni.
2. A csirke bundájához a felsorolt hozzávalók sorrendjében összekeverjük az alkotóelemeket. Nagyjából a sűrű palacsinta tésztájával megegyező állagú kell, hogy legyen. Ha túl sűrű, egy pici vízzel hígíthatunk, vagy ellenkező esetben egy kis liszttel szilárdíthatunk rajta.
3. A csirkekockákat alaposan megforgatjuk a bundában és bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. Papírszalvétán leitatjuk a felesleges olajat róluk és következhet az öltöztetés.
4. A szósz hozzávalóit egy kisebb edényben jól elkeverjük és a tűzhelyen összemelegítjük, így a csirkefalatok nem hűlnek majd ki, ha esetleg a bundázás után már kihűltek volna. (Bár az én forró konyhámban ilyentől nem kellett tartanom. :)) A bundás husikat 1-2 percre belemerítjük a szószba és az előzőleg pár másodperc alatt megpirított szezámmagokba forgatjuk őket, mint az öltözetük utolsó elemeként.
Összetörjük a fokhagymát, a csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet, a mustárt, az összetört fokhagymát és az olajat. A csíkokra vágott csirkemellet belete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket csontozd ki, fejtsd le róluk a bőrt.az így kapott 4 szép mell darabot éles késsel szúrd fel hosszában, a nyílást töltsd meg aszalt szilvával, a végét tűzd meg húst...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajból nyitott szeleteket vágonk. kikloffoljuk, sózzuk borsozzuk. A zöldhagymát és petrezselymet durvára vágjuk. A keményre főzött tojásokat hosszában félbevágjuk. A sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű