Családireceptkönyv.hu

Kínai szezámmagos csirke csípős-édes bundában


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemellfilé
só, bors, cayenne bors
zöldhagyma a tálaláshoz
szezámmag (előzőleg megpirítva)

A bundához:

1 tojás

3 púpos ek. liszt
0,6 dl víz, (fél deci és még 3 ek.)
1 késhegynyi sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 ek. olívaolaj

A szószhoz:

1 dl víz
6 ek. méz + 4 tk. cukor (bár ezt is lehetne mézzel helyettesíteni)
1 gerezd fokhagyma lereszelve
2 ek. szójaszósz
só, bors
csípős arany, chili, cayenne bors, vagy hazai csípős paprika (ki melyiket szereti)
szezámmag
3 ek. ketchup (én csípőset használtam)

Elkészítés:


1. A csirkemellet hideg vízben megmossuk, megtisztítjuk és kockákra aprítjuk, sóval, borssal ízesítjük és betesszük a hűtőbe egy picit pácolódni.
2. A csirke bundájához a felsorolt hozzávalók sorrendjében összekeverjük az alkotóelemeket. Nagyjából a sűrű palacsinta tésztájával megegyező állagú kell, hogy legyen. Ha túl sűrű, egy pici vízzel hígíthatunk, vagy ellenkező esetben egy kis liszttel szilárdíthatunk rajta.
3. A csirkekockákat alaposan megforgatjuk a bundában és bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. Papírszalvétán leitatjuk a felesleges olajat róluk és következhet az öltöztetés.
4. A szósz hozzávalóit egy kisebb edényben jól elkeverjük és a tűzhelyen összemelegítjük, így a csirkefalatok nem hűlnek majd ki, ha esetleg a bundázás után már kihűltek volna. (Bár az én forró konyhámban ilyentől nem kellett tartanom. :)) A bundás husikat 1-2 percre belemerítjük a szószba és az előzőleg pár másodperc alatt megpirított szezámmagokba forgatjuk őket, mint az öltözetük utolsó elemeként.

Kínai szezámmagos csirke csípős-édes bundában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar GOMBÁS-TEJFÖLÖS CSIRKE COMB
GOMBÁS-TEJFÖLÖS CSIRKE COMB

Tepsibe helyezzük a combokat és enyhén megsózzuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük, majd a combokra szórjuk. Elkeverjük a vízzel a krémlevest,hozzáadjuk a tejfült, majd a húsra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Egészben sült csirke
Egészben sült csirke

A csirkét alaposan kenjük be vajjal majd sózzuk, borsozzuk és finoman cukrozzuk be. Tegyük a hűtőbe pár órára. Ezután töltsük be a citrommal, kakukkfűvel és fokhagymával. Előmelegí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Paprikás csirke
Paprikás csirke

A hagymát, paprikát és parad...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk