1/2 kg liszt, 1/4 kg vaj, 5 dkg cukor, 2 egész tojás,3 tojás sárgája, 3 dl hideg tej, élesztő,
½ kiló lisztből, ¼ kiló vajból ,5dkg cukorból, 2 egész tojás és 3 sárgájából 3 dl hideg tejjel elkevert élesztőből , kis rummal és kis sóval közepes keménységű tésztát gyúrunk. Ahány patkót akarunk, annyi formát alakítunk ki. Pár perc múlva kinyújtjuk.
¼ kiló cukorból és 3-4 dl vízből szirupot főzünk. Mikor kihűlt belekeverünk 30 dkg darált diót,20 dkg kekszmorzsát, kis rumot, 1/2 citrom héját, 8 dkg mazsolát, kevés őrölt fahéjat.
Patkókat formálunk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Hűvös helyen ½ órát pihentetjük, újra megkenjük és 1 órát pihentetjük. Lassan megsütjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem,majd hozzá kevertem a sütőporral,dióval elkevert lisztet. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt ,24×39 cm-es szilikonos süt...
Elkészítési idő: 06 Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit alaposan keverd össze, majd a masszát simítsd bele egy kivajazott tepsibe. Ez a mennyiség kb. egy 22x22 cm-es tepsihez ideális. 2. Mehet a sütőbe a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mik...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almákat pucoljuk meg - rajtuk is maradhat a héjuk -, majd vágjuk vékony szeletekre. A vajat tegyük egy 30 centiméter átmérőjű, sütőben is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű