meggy, szegfűszeg, cukor,só, 2 tojás sárgája, étkezési keményítő
Forrásban lévő cukros, sós, szegfűszeges (kb.4 db) vízbe a meggyet megfőzzük.
2 tojás sárgáját 2 evőkanál étkezési keményítővel kikeverünk.
Pár perc forrás után szűrőn át belekeverjük a levesbe,főzzük még kicsit vele. Hidegre lehűtjük :)
A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, majd hozzákeverjük egy villával az étolajat és a langyos vizet. Összeállítjuk a tésztát secc-perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztát össze gyúrjuk, kelesztjük, majd kinyújtjuk a szélébe virslit teszünk a tésztát ráhajtjuk bevagdossuk és kiforgatjuk megtöltjük a tészta közepét feltéttel majd sütőbe tess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott dinnyét kevés (1 dl) narancslével mixerben pürésítsük simára. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a maradék narancslevet, a fahéjat és lime levet. Keverjük el, tegyü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű