menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyleves - Mama


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


meggy, szegfűszeg, cukor,só, 2 tojás sárgája, étkezési keményítő

Elkészítés:


Forrásban lévő cukros, sós, szegfűszeges (kb.4 db) vízbe a meggyet megfőzzük.
2 tojás sárgáját 2 evőkanál étkezési keményítővel kikeverünk.
Pár perc forrás után szűrőn át belekeverjük a levesbe,főzzük még kicsit vele. Hidegre lehűtjük :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CITROMLEVES
CITROMLEVES

A citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk. A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli epres túrótorta
Sütés nélküli epres túrótorta

A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Közben a puha vajat a cukorral és a va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gazpacho
Gazpacho

A paradicsomot és az uborkát megmossuk, a hagymát meghámozzuk. Nagyobb darabokra vágjuk a hozzávalókat (a kenyeret is) és egy tálban összekeverjük, megsózzuk. Összekeverjük a bal...

Elkészítési idő: 15perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almaleves ahogy Zsuzsamama készíti
Almaleves ahogy Zsuzsamama készíti

1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg el nem ké...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk