meggy, szegfűszeg, cukor,só, 2 tojás sárgája, étkezési keményítő
Forrásban lévő cukros, sós, szegfűszeges (kb.4 db) vízbe a meggyet megfőzzük.
2 tojás sárgáját 2 evőkanál étkezési keményítővel kikeverünk.
Pár perc forrás után szűrőn át belekeverjük a levesbe,főzzük még kicsit vele. Hidegre lehűtjük :)
Megmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd ho...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vízből, cukorból, és van cukorból szirupot főzünk. Akkor jó, ha a kristályok felolvadnak, és hab képződik a tetején. Ekkor hozzáadjuk a vajat, megvárjuk míg telj. elolvad, majd l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű