meggy, szegfűszeg, cukor,só, 2 tojás sárgája, étkezési keményítő
Forrásban lévő cukros, sós, szegfűszeges (kb.4 db) vízbe a meggyet megfőzzük.
2 tojás sárgáját 2 evőkanál étkezési keményítővel kikeverünk.
Pár perc forrás után szűrőn át belekeverjük a levesbe,főzzük még kicsit vele. Hidegre lehűtjük :)
Az uborkát vágd nagyon apró kockákra, vagy nagylyukú reszelőn reszeld le Sózd, borsozd, minimum fél órát hagyd állni. A joghurtot keverd simára 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKevés vízzel takarék lángon felolvasztjuk a gyümölcsöt. Ha összeesett, akkor csipetnyi sót, 1 evőkanál cukrot, kevés fahéjat és 4. db. szegfűszeget adunk hozzá. Rövid főzés után fo...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágunk, és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy faz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű