menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrémleves sült paradicsommal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 nagyobb padlizsán
• 1 kis tök
• 1 hagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 2-3 ek olaj
• 1 kisebb chili paprika
• 1 liter húsleves (lehet kockából is)
• babérlevél
• 10-12 koktélparadicsom
• 1 kiskanál barnacukor
• bazsalikom, oregánó
• só, bors
• tejföl

Elkészítés:


• A padlizsánt grillen (szabad tűzön a legfinomabb, de természetesen tűzhelyen, vagy tepsiben is elkészíthető)) megsütjük, többször megforgatva egészen addig, amíg jól megsül, a héja égett lesz, míg a belseje nagyon puha. Miután megsült, a héját leszedjük, megmossuk, hogy ne legyen rajta égett rész, majd félretesszük.
• A paradicsomokat kettévágjuk, tetejükkel felfele grillrácsra helyezzük (vagy tepsibe), sóval-borssal fűszerezzük, megszórjuk a barna cukorral, ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, majd félkanálnyi olivaolajjal megsütjük.
• Közben az apróra vágott hagymát és az egész fokhagymagerezdeket 2 kanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott tököt, és a padlizsánt. 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük a húslevessel, hozzáadunk 2 babérlevelet és a chilit (természetesen elhagyható). Sózzuk, borsozzuk.
• Mivel a padlizsán már puha, addig főzzük, amíg a tök és a fokhagyma megpuhul. Miután elkészül, a babérleveleket kiszedjük, majd botmixerrel összeturmixoljuk, krémesítjük. Visszatesszük, ha szükséges öntünk még hozzá húslevest vagy vizet, ízlés szerint sóval-borssal ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalás
A levest tányérba merjük, tejföllel, 3-4 sült paradicsommal és apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Padlizsánkrémleves sült paradicsommal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tari Éva
TUTI csokimáz
TUTI csokimáz

Gőz fölött összekeverem, s mehet a sütire. De ne tedd hűtőbe, amíg nem szilárdul meg. Van aki pici rumaromát is tesz bele, s van aki olajat tesz a ráma helyett, h fényesebb legye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg eperleves
Hideg eperleves

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük az epret egy kancsóba, hozzáadjuk a cukrot, a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  ropogós sült burgonya
ropogós sült burgonya

A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszerkeveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki-krém
Csoki-krém

Pudingot főzünk. A gáztól levéve hozzáadjuk a csokit,simára keverjük. A meleg pudinghoz egyesével hozzáadjuk az 5-10 percig hideg vízben megpuhított zselatin-lapokat. Hagyjuk ki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk