Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Őszibarack krémleves


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez:

1 kg érett őszibarack
fél csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília

2-3 dl tej
1 ek görög joghurt
víz (opcionális)
citromlé

A levesbetéthez:

1-2 ek vaj
zsályalevelek
szárított chili paprika
1 dl édes fehérbor
2 őszibarack
kecskesajt ízlés szerint

Elkészítés:


Az őszibarackokat meghámozzuk és a magok nélkül tumixgépbe dobáljuk őket. Ízesítjük vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Adunk hozzá még tejet, görög joghurtot és zúzunk rajta egy nagyot. Ha hígabban szeretitek, akkor egy kevés vízzel lazíthattok az állagán és ha gondoljátok még citromlével is megbolondíthatjátok. Mehet is a hűtőbe.
Egy forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beledobjuk a friss zsályaleveleket és a morzsolt chili paprikát. Kicsit megpirítjuk őket és meglocsoljuk a fehérborral. Mikor újra felforrt az egész, beledobjuk a kockára vágott friss barackot és jól átforgatjuk.
A hideg levesre halmozzuk a zsályát, a chilit és a barackkockákat, végül pedig friss kecskesajtot morzsolunk az egészre.

Őszibarack krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Konyakos aszalt sárgabarackleves
Konyakos aszalt sárgabarackleves

Az aszalt barackot meglocsoljuk a konyakkal és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megszívja magát az alkohollal. A fahéjat meg a szegfűszeget a narancs és a citrom héjával együtt 6-7 d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tornado Burgonya
Tornado Burgonya

Melegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hideg tejfölleves
Hideg tejfölleves

Az uborkát, a főtt tojást és a sonkát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, snidlinget, kaprot, majd a tejfölt és a joghurtot, sózzuk, borsozzuk. Tálalásig lehűtve hagyjuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar avokádós, diós, zabpelyhes tekercs,
avokádós, diós, zabpelyhes tekercs,

Az avokádót hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd a mézzel együtt turmixoljuk krémmé, majd mehet bele a dió, a szentjánoskenyérfa őrlemény és a mogyoró. Kávédarálóban daráljuk le a zab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk