20 db nagyméretű, kagylótészta(vagy kanelloni tészta)
Fél kg darált sertés, vagy csirke hus
pikáns fűszerkeverék
oreganó
majoránna
szines bors, frissen őrölt
1 paradicsom
1 paprika
1dl olaj, diónyi vaj-a sütéshez
só
5 dkg rízs
2 db sárgarépa
fél marék borsó
1 egész tojás
1 ek olaj
Tetejére.
1 tojás
2dl tejszin
rezselt gouda sajt
Töltött kagylótészta
20 db nagy kagylótésztát(vagy kanellonit) 15 percig sós vízben, gyakran kavargatva, (al dente ) megfőzöm.
Töltelék: A darált húst pörköltszerűen lesütöm, grill, és pikáns fűszerkeverék, oregánó, majoránna, színes bors, paradicsom, paprika kerül még bele.
5 dkg rízset, 2 db vékonyra szeletelt sárgarépával, egy kevés borsóval, sós vízben fél puhára főzök, 1 ek olajjal, sóval.
A lesült darált húst, rizst összekeverem 1 egész tojással, és ezzel a masszával megtöltöm a jól átmosott lecsepegtetett tésztát. ( lehetcsak a hussal is tölteni rízs nélkül)Kivajazott tepsibe rakom. Ha jól átforrósodott, ráöntöm a következőt:1 tojás 2 dl tejszin. A tetejére durvára reszelt gouda sajt kerül. Készre sütöm.
Nyáron egy jó adag jégsalátával, igen laktatós.
Tanácsok:
A tészta ne főjjön el, mert sütés közben még lágyul. A SPÁR-ban kapható ilyen tészta. A recepthez FOTÓ található a
Elkészítés A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük. A főtt burgonyát apróra összetörjük, és a tejföllel, valamint a margarinnal habosra keverjük. A gombát megpároljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJsosd dopj naspxoj odjndojsodi8sd sciec ec ec ecec
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd két lapot sütünk 25×39 cm-es tepsi hátoldalán, 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük. A közép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű