20 db nagyméretű, kagylótészta(vagy kanelloni tészta)
Fél kg darált sertés, vagy csirke hus
pikáns fűszerkeverék
oreganó
majoránna
szines bors, frissen őrölt
1 paradicsom
1 paprika
1dl olaj, diónyi vaj-a sütéshez
só
5 dkg rízs
2 db sárgarépa
fél marék borsó
1 egész tojás
1 ek olaj
Tetejére.
1 tojás
2dl tejszin
rezselt gouda sajt
Töltött kagylótészta
20 db nagy kagylótésztát(vagy kanellonit) 15 percig sós vízben, gyakran kavargatva, (al dente ) megfőzöm.
Töltelék: A darált húst pörköltszerűen lesütöm, grill, és pikáns fűszerkeverék, oregánó, majoránna, színes bors, paradicsom, paprika kerül még bele.
5 dkg rízset, 2 db vékonyra szeletelt sárgarépával, egy kevés borsóval, sós vízben fél puhára főzök, 1 ek olajjal, sóval.
A lesült darált húst, rizst összekeverem 1 egész tojással, és ezzel a masszával megtöltöm a jól átmosott lecsepegtetett tésztát. ( lehetcsak a hussal is tölteni rízs nélkül)Kivajazott tepsibe rakom. Ha jól átforrósodott, ráöntöm a következőt:1 tojás 2 dl tejszin. A tetejére durvára reszelt gouda sajt kerül. Készre sütöm.
Nyáron egy jó adag jégsalátával, igen laktatós.
Tanácsok:
A tészta ne főjjön el, mert sütés közben még lágyul. A SPÁR-ban kapható ilyen tészta. A recepthez FOTÓ található a
Először is kockázz fel apróra fél fej vöröshagymát (ezzel a legfinomabb, de persze lehet másmilyen hagyma is). Egy fazékba önts körülbelül két-három evőkanálnyi olívaolajat, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet megsóztam és a medvehagymával együtt az aprítógépbe dobtam. Megzúgattam, majd hozzáadtam a kockákra darabolt margarint és ezzel is eldolgoztam. (Gép hiányában vágjuk apró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű