2 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
5 dkg fetasajt
1 tojás
liszt (amennyit felvesz)
Só, bors
kevés olaj a sütéshez
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt fetasajtot, és annyi lisztet amennyit felvesz.
Egy serpenyőbe kevés olajat, majd a masszából halmokat rajunk bele. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fokhagymás tejföllel magában vagy köretnek is jó.
A rizst dupla mennyiségű enyhén sós vízben hagyományos módon puhára pároljuk majd hűlni hagyjuk.(azok a fajták jók,amik egy kicsit szétfőnek,mert csak akkor áll össze) Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az összes hozzávalót - a zsemlemorzsát kivéve - gyúrd egységes masszává. 2. Készíts belőle nagyobb diónyi golyókat, majd hempergesd meg a zsemlemorzsában. 3. Forró olajban...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a nedvességet. A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Szedd virágjaira a karfiolt, add hozzá a tejszínt és a vajat, majd tedd a mikróba 5 percre. (Vízben is főzheted, de ebben az esetben alaposan csöpögtesd le.) 2. A megpárolt k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű