2 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
5 dkg fetasajt
1 tojás
liszt (amennyit felvesz)
Só, bors
kevés olaj a sütéshez
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt fetasajtot, és annyi lisztet amennyit felvesz.
Egy serpenyőbe kevés olajat, majd a masszából halmokat rajunk bele. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fokhagymás tejföllel magában vagy köretnek is jó.
A palacsintákat süssük ki, és takarjuk le, hogy megpuhuljanak. Így könnyebb lesz majd tölteni és feltekerni. A palacsintához bővebb leírás itt olvasható. Amíg kisülnek, készítsük e...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTisztítás és aprítás után mindent turmixoljunk pépesre, kenhetőre. Kész is a finom, gyors és egeszséges vacsora.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a hámozott zöldségeket. Turmix-szal vagy villával összetörjük. Megpároljuk az apróra vágott hagymát. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket és hozzáadjuk a riz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi megtöltéséhez magunk válasszuk ki a zöldségeket. Ha padlizsánt is sütünk, előzetesen áztassuk be 30-60 percre hideg vízbe és nyomkodjuk ki, hogy a keserű leve elmenjen. Fon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű