Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgonyás szendvics zsemle


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 dkg liszt
2,5 dl tej
fél élesztő
1 tk cukor
3 kk só
0,5 dl olaj
2 ek tejföl
1 tojás
2 közepes krumpli
tetejére:
viz, szezánmag
vagy tojássárgája

Elkészítés:


A krumplikat megfőzzük, összetörjük.Az élesztőt megkelesztjük a tejbe.
A liszttel összedolgozzuk a hozzávalókat, jó alaposan. Kelesztjük meleg helyen kb. 1 óráig.A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formálunk belőlük. Kivajazott tepsibe rakjuk, ott is kelesztjük egy fél órát.
Megkenjük a tetejét és 180 fokon hőlégkeveréses módban kb. 20 perc alatt megsütjük.

Burgonyás szendvics zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csavart kenyérlángos
Csavart kenyérlángos

A lisztet egy tálba mérjük beekeverjük a sót, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kézmelegre melegített tejet. Várunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Olasz Házi kenyér (szotyival)
Olasz Házi kenyér (szotyival)

Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és az élesztőport. Elkeverjük. Beleöntjük a vizet, és lazán összekeverjük a masszát, nem kell, hogy sima legyen. A tészta ekkor nyúlós é...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kacsazsíros kifli
Kacsazsíros kifli

A tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Túrós táska
Túrós táska

A lisztet a sóval összegyúrjuk, úgy, hogy folyamatosan adjuk a tésztához a többi adalékanyagot, amíg az megfelelő állagú nem lesz. Tésztából bucit formázunk, lisztezett asztalra t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk