500 dkg liszt
2,5 dl tej
fél élesztő
1 tk cukor
3 kk só
0,5 dl olaj
2 ek tejföl
1 tojás
2 közepes krumpli
tetejére:
viz, szezánmag
vagy tojássárgája
A krumplikat megfőzzük, összetörjük.Az élesztőt megkelesztjük a tejbe.
A liszttel összedolgozzuk a hozzávalókat, jó alaposan. Kelesztjük meleg helyen kb. 1 óráig.A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formálunk belőlük. Kivajazott tepsibe rakjuk, ott is kelesztjük egy fél órát.
Megkenjük a tetejét és 180 fokon hőlégkeveréses módban kb. 20 perc alatt megsütjük.
A lisztet, sót és sütőport egy tálban összekeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet, addig, amíg könnyen gyúrható, ruganyos tésztát kapunk. Lehet, hogy nem kell hozzá mind a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél deciliter langyos tejhez adjunk hozzá 1 tk cukrot majd morzsoljuk bele az élesztőt és 1-2 evőkanál lisztet is szórjunk rá. Tegyük félre nagyjából 15 percre, amíg szépen felfut....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot, vizet, élesztőt, mézet és a lisztet alaposan gyúrd össze. Add hozzá a sót és a vajat, és dagaszd 10 percig.Ha van négyszög alakú dobozod, olajozd ki nagyon vékonyan, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes