500 dkg liszt
2,5 dl tej
fél élesztő
1 tk cukor
3 kk só
0,5 dl olaj
2 ek tejföl
1 tojás
2 közepes krumpli
tetejére:
viz, szezánmag
vagy tojássárgája
A krumplikat megfőzzük, összetörjük.Az élesztőt megkelesztjük a tejbe.
A liszttel összedolgozzuk a hozzávalókat, jó alaposan. Kelesztjük meleg helyen kb. 1 óráig.A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formálunk belőlük. Kivajazott tepsibe rakjuk, ott is kelesztjük egy fél órát.
Megkenjük a tetejét és 180 fokon hőlégkeveréses módban kb. 20 perc alatt megsütjük.
Míg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni. Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni. Nekem 3 db.kb.200g.-...
Elkészítési idő:Összeállítottam a két tésztát. Először a világosat, majd a kakaósat. Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta e...
Elkészítési idő:A tojásokat villával felverjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a liszteket. Alaposan kikeverjük, majd pár percet állni hagyjuk. Serpenyőben zsírt forrósítunk és beleöntjük a massz...
Elkészítési idő: