Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgonyás szendvics zsemle


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 dkg liszt
2,5 dl tej
fél élesztő
1 tk cukor
3 kk só
0,5 dl olaj
2 ek tejföl
1 tojás
2 közepes krumpli
tetejére:
viz, szezánmag
vagy tojássárgája

Elkészítés:


A krumplikat megfőzzük, összetörjük.Az élesztőt megkelesztjük a tejbe.
A liszttel összedolgozzuk a hozzávalókat, jó alaposan. Kelesztjük meleg helyen kb. 1 óráig.A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formálunk belőlük. Kivajazott tepsibe rakjuk, ott is kelesztjük egy fél órát.
Megkenjük a tetejét és 180 fokon hőlégkeveréses módban kb. 20 perc alatt megsütjük.

Burgonyás szendvics zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Focaccia (olasz kenyérféle)
Focaccia (olasz kenyérféle)

A lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt, és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjábol összekeverem. Hozzáadom a sót és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Naan kenyér
Naan kenyér

1. A liszt felét tálba tesszük, hozzámorzsoljuk a friss élesztőt, beleöntjük a langyos vizet, villával összekeverjük, letakarva 30 percet állni hagyjuk. 2. 5 dkg vajat megolvasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Sajtos bagett
Sajtos bagett

A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztottam, kicsit lágyabbra mint a kenyértészta. Duplájára kelesztettem a kelesztőtálba, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 6...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Pihe-puha lekváros bukta
Pihe-puha lekváros bukta

A következő sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe: tej, olaj, tojás (az egész), liszt, cukor, só és a liszt közepébe az élesztő.(Természetesen a hagyományos módon,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk