4 dl habtejszín
1 csomag lapzselatin
1 citromból nyert citromhéj
1 lime-ból nyert lime héja
2 ek cukor
200 g meggy (MIRELITE fagyasztott meggy)
Tejszínt összekeverjük a reszelt héjakkal és a cukorral.
Felfőzzük.
A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, majd felmelegítjük.
Összekeverjük a tejszínes keverékünkkel.
Forma aljába meggydarabokat teszünk, majd beleöntjük a tejszínes részt. Hűtőbe tesszük dermedni minimum 2 órára.
Vaníliás tejben a szokásos módon tejbegrízt készítünk, amelyet még melegen 1 tojássárgájával és mazsolával elkeverünk. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük, málnaszörp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük (36x26). Egy liter vizet felteszünk forrni, belerakunk 20 dkg cukrot. 2 dl vízben elkeverjük a pudingporokat. Közben a feh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kézi habverő segítségével az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Az egészet összed...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes