4 dl habtejszín
1 csomag lapzselatin
1 citromból nyert citromhéj
1 lime-ból nyert lime héja
2 ek cukor
200 g meggy (MIRELITE fagyasztott meggy)
Tejszínt összekeverjük a reszelt héjakkal és a cukorral.
Felfőzzük.
A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, majd felmelegítjük.
Összekeverjük a tejszínes keverékünkkel.
Forma aljába meggydarabokat teszünk, majd beleöntjük a tejszínes részt. Hűtőbe tesszük dermedni minimum 2 órára.
A tojásokat beleütjük a tálba, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a joghurtokat, a citromhéjat, a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Olajat forrósítunk, és evőkanállal beleszag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet ledaráljuk (ne legyen túl finom). Összekeverjük a tönköly liszttel, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, és a durvára vágott csokoládét. A gesztenyemas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a szokásos módon sütünk egy vékony piskótát kivajazott és lisztezett tepsiben, amit sülés után a tepsiben hagyunk, hiszen ebben állítjuk össze a sütit. Még melegen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és beledolgozzuk a többi hozzávalót is, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű