Családireceptkönyv.hu

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Sütéshez:
7 dl olaj

Elkészítés:


Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

Trükkök, tippek, praktikák:



Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkecomb - Tepsiben sült felső-csirkecomb
Csirkecomb - Tepsiben sült felső-csirkecomb

1. A tepsi alját meglocsoljuk egy kevés étolajjal, 2 db ízbombát szétmorzsolunk az olajban, egymás mellé elhelyezzük a csirkecombokat. 2. A tetejére szétmorzsoljuk a másik 2 db...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mustáros rántott csirkemell recept
Mustáros rántott csirkemell recept

A húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral. A felvert tojásokat a tejjel, 6 evőkanál liszttel, zsemlemorzsával kikeverjük. A 3 evőkanál lisztet egy tányérra t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Színes húsos - zöldséges ragu
Színes húsos - zöldséges ragu

1. A hús pácolása csirkemell 450 g • napraforgó olaj 4 EK • kremsi mustár 1 EK • szójamártás 2 EK • fekete bors, őrölt ½ A megmosott és megszárított húst vékony csíkokra vágjuk. O...

Elkészítési idő: 45 min.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb

Először elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd az apróra vágott gombát is. sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel, majorannával és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk