40 dkg kimagozott meggy
4 db tojás
25 dkg cukor
1 dl olaj
1dl víz
1 sütőpor
300 g liszt
A tojássárgákat külön kikeverjük a cukorral fehéredésig, hozzáadjuk az 1 dl olajat, 1 dl vizet, a lisztet sürőporral. Kikeverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval.Összekeverjük a két masszát. Beleöntjük a kikent, kilisztezett tepsibe. Beleszórjuk a meggyet.180 fokon 35 percig sütjük.
A tejben az élesztőt megkelesztjük, összekeverjük, vékonyra (3-4 mm) kinyújtjuk. A töltelék lehet darált dió cukorral keverve, vagy cukros kakaó, lekvár stb. Roládba feltekerjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a cukorral felforraljuk. Forrón belekeverjük a 140 g vajat és a kakaót. Erős szálra főzzük, ha kihűlt a maradék vajjal kihabosítjuk a krémet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is a meggy kivételével, és robotgéppel összedolgozzuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű