Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 32 dkg zsír ( lehet margarinnal is 44 dkg , de közel sem lesz olyan finom!!!!)
- 4 dkg élesztő(friss)
- 2 tojássárgája
- 1 tojás a kenéshez
- 1 dkg cukor
- 1 dl tej
- Kb. 20 dkg sajt ( Csak a tetejére, a tésztába NEM kell )
- só ( ízlés szerint)
A sót elkeverem a liszttel, majd elmorzsolom benne a zsírtl ( ne legyen darabos).Mélyedés csinálok a liszt közebébe belemorzsolom az élesztőt és a cukros tejet meglangyosítom majd hozzá öntöm (megvárom míg feljön egy kicsit az élesztő). Összekeverem az egészet és lisztezett deszkán kb. ceruza magasságúra nyújtom ( a tészta állaga kicsit hasonlítani fog a linzeréhez nem kell aggódni) megkenjük egész tojással és sütőpapíros tepsibe kb. 20 perc alatt ( azért figyelni kell , ha a sajt barnul akkor nézzük meg egynek az alját ha az is kicsit barnult akkor kész.... 170 fokon készre sütöm.
Egy kis tálkában 2 deci tejet meglangyosítunk kéz melegre, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és jól felfuttatjuk. Egy nagy tálba beleszitáljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból egy selymes tapintású tésztát dagasztok, majd letakarva 5-10 percig hagyom pihenni. 9-10 egyenlöre részre osztom és megformázom öket. Tetszés szerint, ma perecek és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a sütőt kapcsolom be amíg a tészta elkészül (kb 15 perc) addig előmelegedjen. A túrót a cukorral együtt villával áttöröm, hozzáadom a tejet, sót és 10 ek olvasztott vajat,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk hozzáadjuk a többit és összegyúrjuk.Amíg a töltelék készül addig pihentetjük. Utána kinyújtjuk, formára vágjuk, töltjük.180 C fokos sütőben meg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű