személyenként 5 -6 d kukoricadara, 3-5 d juhtúró, 1 tojás, 5 d császárhús, fél fej hagyma, zöldhagyma, petrezselyemzöld, paprika paszta (Piros Arany), sajt
Kétszeres mennyiségű forró vízbe folytonos keverés mellett becsurgatjuk a darát, megsózzuk, 4-5 percig lassú tűzön főzzük. A kockára vágott császárhúst megpirítjuk, kiszedjük, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük a zsírban. Ezt a zsírt tűzálló tálba öntjük, beleöntünk a puliszkát, rátesszük a szalonna pörcöt, meghintjük a juhtúróval és a zöldhagyma darabokkal, ráütjük a tojásokat, meghintjük petrezselyem zölddel és sütőben addig sütjük, amíg tükörtojások nem képződnek a tetején. Reszelt sajttal és Piros Arannyal díszítve tálaljuk.
A burgonyákat megámozom, nagy lukú sajtreszelőn lereszelem. A reszelt krumplit összekeverem a tojással, tejszínnel, olajjal, szódabikarbónával, riszliszttel, sóval, borssal, alapo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplit főzzük meg héjában, hámozzuk meg. Nyomjuk össze krumplinyomóval, hagyjuk teljesen kihűlni. Olvasszunk fel 3 evőkanál vajat. A tojást verjük fel villával, majd az olva...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A hagymát pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá darálthúst, majd fél deci vizet is öntsük a húshoz. Adjuk hozzá az alapo vízzel kikeverve, keverge...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűBő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira! A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű