3-4 nagy fej hagyma
10 dkg vaj
2 csipet só
Fél dl főzőtejszín (elhagyható)
1 ek mustár
2 ek olivaolaj
A hagymát feldarabolom (lehet nagyobb darabokra is, mert úgyis turmixolom) és egy kis olajon puhára párolom. Hozzáolvasztom a vajat, majd megszórom a sóval és elkeverem benne a mustárt. Ekkor el is zárom a gázt és hagyom kihűlni.
A kihűlt masszát összeturmixolom botmixerrel és belekeverem a tejszínt.
A mascarponét simára keverjük a tejjel, a tejszínnel és a mézzel. Ízlés szerint öntsünk bele kávélikőrt, ha "erősebb" fagyit szeretnénk, akkor ne sajnáljuk. :) Fagyigépbe öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet, egy csészényi tejszínt, a cukor 2/3-át és a vanília kivonatot egy lábasba teszem és gyöngyözésig forralom. A tojássárgájákat egy hőálló üvegedénybe teszem, habverővel k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát süsd meg, majd tedd félre, lehetőleg ne edd meg őket, ez fontos. Keverd össze a tésztát újra, mert szeret leülepedni az aljára a liszt. Öntsd egy összenyomható fl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű