1/2 bögre rizs 1/2 fej kelkáposzta 10 db sós palacsinta 1 kis konzerv paradicsompüré olaj só, cukor borsikafű, bazsalikom
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk, majd sózzuk. A rizst megfőzzük, sóval és borsikafűvel ízesítjük. Mikor a káposzta és a rizs kész, összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük, és egymás mellé elrendezve tálba tesszük. A paradicsomszószt elkészítjük, bazsalikommal ízesítjük és a palacsintákra öntjük. Rögtön tálaljuk.
Hámozzuk meg a krumplit - 4 személyre 80 dkg -, és tegyük enyhén sós vízbe. 20-25 perc alatt fő olyan puhára, hogy villával könnyedén össze lehessen törni. Ha megfőtt, akkor öntsük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rózsáira szedett karfiolt sós vízben néhány perc alatt főzd félkészre. Szűrd le, turmixold össze, de ne simára, maradjon enyhén darabos a karfiol. Üss a morzsalékra 1 tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű