1 kg krumpli, 8 tojás, 1 pár házikolbász, 2 dl tejföl 1-1,5 dl tej, só, bors, ételízesítő
A krumplit héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vizet folyatunk rá, majd meghámozzuk, és felkarikázzuk. A tojást 10 perc alatt forrásban lévő, sós vízben keményre főzzük. Leöntjük róla a vizet, rögtön hideg vizet folyatunk rá - majd meghámozzuk, és felkarikázzuk. A kolbász héját lehúzzuk, karikára vágjuk. Tipp: ha nem jönne le a kolbász héja, mártsuk néhány pillanatra forró vízbe. A héj felpuhul, és gyönyörűen le lehet húzni!A hozzávalókat lerakjuk egy tepsibe: főtt krumpli, picit sózzuk meg. Tojáskarikák, ezeket is picit sózzuk meg. Kolbászkarikák. Folytassuk a rétegezést addig, míg az alkatrészek tartanak, felülre krumpli kerüljön. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, kb. 1 tk-nyi ételízesítővel fűszerezzük. Simára keverjük/hígítjuk a tejjel, és a rakottas tetejére locsoljuk. Na ettől lesz szaftos a végeredmény!Forró sütőben toljuk 30-40 percre, míg picit megpirul a teteje. Ennyi idő alatt a tejfölös tejet magába szívja a krumpli. Kockákra vágva, savanyúsággal, tetszés szerint plusz tejföllel, puha kenyérrel kínáljuk!
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós riz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazunk egy tepsit, és beleöntjük a 2-3 bögre rizst (ami nyers, nincs előfőzve, megmosni azért meg kell) egyenletesen, hogy mindenhova jusson. A már vékonyra szeletelt csirkeme...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, eg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű