1 adag nokedli
1 doboz spenótkrém (fagyasztott)
1 ek olaj
3-4 ek tej vagy tejszín
2 tojás
A spenótot melegítsük meg egy kisebb edényben, adjunk hozzá annyi tejet (esetleg tejszínt), hogy eléggé folyékony legyen (ez itt nem árt, mert így lesz tökéletes a nokedli mellé). Fűszerezzük ízlés szerint.
Egy sütőálló serpenyőben hevítsük meg az olajat, adjuk hozzá a nokedlit, melegítsük át kissé. Öntsük rá a spenótot. Egy kanál segítségével készítsünk két mélyedést a spenótos nokedlibe. Ezekbe üssünk óvatosan egy-egy tojást.
Tegyük a serpenyőt 180 fokos sütőbe, kb. 30 percre. Ha elkészült (azaz a tojás megsült), vegyük ki a sütőből (vigyázat, a serpenyő nyele forró) és tálaljuk az ételt azonnal.
Aki gazdagabban szeretné, megszórhatja a spenótot reszelt sajttal (de a tojást ne fedjük be).
Az egész étel elkészíthető sütő nélkül is. A nokedlit keverjük és melegítsük össze a spenóttal, süssünk hozzá külön serpenyőben 2 db tükörtojást. Így le is rövidíthető az étel elkészítési ideje
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát kevés olajon pirítsuk üvegesre, majd öntsük rá a sűrített paradicsomot, és egy kevés vizet. Az apróra vágott paprikaféléket szórjuk bele a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezd el a tojások sárgáját keverni – a legjobb gépi habverővel; Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így fog a majonéz igazá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöld fűszerekkel Ha kaporral, petrezselyemlevéllel vagy turbolyával gazdagítja a fehér mártást, tegyen a besamelhez kb. 1 evőkanálnyi tejszínt is. Ez lágyítja az ízeket, és kiemel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMíg fől a köles, ezt összeturmixoljuk fehér habos krémes állagúra, majd elkezdjük kanalanként hozzá adagolni a kölest. Ha már nem forog simán a turmixunk, tegyünk hozzá pár ek. mel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű