1 adag nokedli
1 doboz spenótkrém (fagyasztott)
1 ek olaj
3-4 ek tej vagy tejszín
2 tojás
A spenótot melegítsük meg egy kisebb edényben, adjunk hozzá annyi tejet (esetleg tejszínt), hogy eléggé folyékony legyen (ez itt nem árt, mert így lesz tökéletes a nokedli mellé). Fűszerezzük ízlés szerint.
Egy sütőálló serpenyőben hevítsük meg az olajat, adjuk hozzá a nokedlit, melegítsük át kissé. Öntsük rá a spenótot. Egy kanál segítségével készítsünk két mélyedést a spenótos nokedlibe. Ezekbe üssünk óvatosan egy-egy tojást.
Tegyük a serpenyőt 180 fokos sütőbe, kb. 30 percre. Ha elkészült (azaz a tojás megsült), vegyük ki a sütőből (vigyázat, a serpenyő nyele forró) és tálaljuk az ételt azonnal.
Aki gazdagabban szeretné, megszórhatja a spenótot reszelt sajttal (de a tojást ne fedjük be).
Az egész étel elkészíthető sütő nélkül is. A nokedlit keverjük és melegítsük össze a spenóttal, süssünk hozzá külön serpenyőben 2 db tükörtojást. Így le is rövidíthető az étel elkészítési ideje
Fogj egy doboz natúr joghurtot – ha nem követsz szigorú diétát, a picit zsírosabb, görög joghurtot ajánlom vagy igazi háztáji, krémes joghurtot, mert ezekből a legfinomabb – majd a...
Elkészítési idő:1.Késes robotgépben összevágunk mindent (nem muszáj pürére). 2.Hűtve tálaljuk.
Elkészítési idő:A paradicsom héját lehúzzuk. Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a aprózott paprikát, és a többi alapanyagot. Hagyományos edényben legalább 2 órát főzzük,...
Elkészítési idő: 2 óra