2 csirkemellfilé
3 dl tejszín
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
4-5 kanál reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
só
durvára őrölt bors
néhány szál petrezselyemzöld
50 dkg fettuccine vagy linguine tészta
A kockákra (vagy ízlés szerint csíkokra) vágott csirkemellet megsózzuk, borsozzuk és teflonos serpenyőben az olívaolajon kisütjük (lehet grillen is).
Egy másik edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejszínt es az összezúzott fokhagymát. A végen beletesszük a sajtot es azt is felolvasztjuk. Visszatesszük az edénybe a húst, ízlés szerint még megborsozzuk.
A húsos szószt a kifőtt spagettire halmozzuk, apróra tépkedett petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Ha a tészta megfőtt, szűrd le és őrizz meg egy keveset a főzővizéből. Öntsd a tésztát a szószra, lazán keverd össze. Ha túl sűrű, akkor öntsd fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálald.
1. Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze, és adjuk hozzá a 2-2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a sz...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk. Ha nagyon nehéz vele dolgozni, akkor adjunk hozzá még egy pici tejet, ha ragad, akkor lisztet. 2. Meleg helyen, letakarva fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlkh
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pennét bő, sós, forró vízben elkezdjük főzni. Közben az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a borral, és pár percig még forraljuk. Beledobjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz