1 kg darált csirkemell
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
só , bors
A töltelékhez:
25 dkg trappista
5 dkg vaj
1 tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirkemell > Kijevi csirkegolyók
Kijevi csirkegolyók recept
Kijevi csirkegolyók
Beküldve: 2014.12.11.
Kategória: Csirkemell
Küldte: Heidenreich Jánosné
Látták: 1
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Főzőlap
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar, Orosz
Fogás: Ebéd, Vacsora
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3.98 csillag 16 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
1 kg darált csirkemell
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
só , bors
A töltelékhez:
25 dkg trappista
5 dkg vaj
1 tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összegyúrjuk.
A húsból és a sajtból is kb. 25-30 db gombócot formázunk, a húsgolyókat ellapítjuk és mindegyik közepébe belehelyezzük a sajtgolyót, ezután kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Ezután a klasszikus módon : (liszt tojás, zsemlemorzsa) panírozzuk.
Mélyebb teflonserpenyőben felhevítjük az olajat majd kisütjük a golyókat. Még melegen salátával rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
A csirkeszárnyak felső részét egy óvatos mozdulattal törjük meg, úgy hogy a tőnél lévő két csont kiugorjon. A vékonyabbik csontot felfelé toljuk és kihúzzuk. A szárny felső részét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, karikákra vágjuk. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megkenjük ecetes tormával. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk. Minde...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. A húst fél cm vastag kb. 4x4 cm nagyságú szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát ugyanilyen nagyságú, de vékonyabb szeletekre. 2. A gombát vagy egészben hagyjuk, vagy kettévá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz