1 kg darált csirkemell
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
só , bors
A töltelékhez:
25 dkg trappista
5 dkg vaj
1 tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirkemell > Kijevi csirkegolyók
Kijevi csirkegolyók recept
Kijevi csirkegolyók
Beküldve: 2014.12.11.
Kategória: Csirkemell
Küldte: Heidenreich Jánosné
Látták: 1
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Főzőlap
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar, Orosz
Fogás: Ebéd, Vacsora
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3.98 csillag 16 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
1 kg darált csirkemell
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
só , bors
A töltelékhez:
25 dkg trappista
5 dkg vaj
1 tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összegyúrjuk.
A húsból és a sajtból is kb. 25-30 db gombócot formázunk, a húsgolyókat ellapítjuk és mindegyik közepébe belehelyezzük a sajtgolyót, ezután kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Ezután a klasszikus módon : (liszt tojás, zsemlemorzsa) panírozzuk.
Mélyebb teflonserpenyőben felhevítjük az olajat majd kisütjük a golyókat. Még melegen salátával rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
1. A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. 2. Beletesszük a szétvagdosott csirkét, és nagy láng felett állandóan keverve zsírjára pirítjuk. 3. Megszórjuk ve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát és a bacont apróra vágjuk és az olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst is és pár percig hagyjuk sülni. A paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk, beleke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA feldarabolt csirkét vízben egy kis sóval puhára főzzük, ha lefőtt a víz öntünk alá olajat megszórjuk a fűszerkeverékkel és lepirítjuk. A mogyorót a zacskóban puhára törjük. A tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott csirkemellet vágd ketté és enyhén klopfold ki, nem kell túl vékony legyen a hús. Sózd, borsozd meg. A két hússzeletet tedd egy hőálló tálba.A burgonyát hámozd meg és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű