1 kg bármilyen idény gyümölcs /nekem most meggy és cseresznye volt/
1 liter aludttej vagy joghurt házi tejből /Candida diéta esetén a joghurt javasolt.
1 evőkanál útifű maghéj
Méz izlés szerint /Candidásoknak sztévia vagy xilit
fűszerek: citrom, fahéj, szegfűszeg, fodormenta, ánizs, vanília izlés szerint.
A meggyet és a cseresznyét kimagoztam. Kb. a felét beraktam a turmixba, hozzákevertem a mézet, a fűszereket, útifűmaghéjat, és az aludttejet /nekem most ez volt otthon/. ill. joghurtot.
Jól összeturmixoltam és belekevertem a megmaradt gyümölcs szemeket.
Kb 10 percre beraktam a hűtőbe. Aztán jóízűen megettük.
A felkarikázott kolbászt megpirítjuk saját zsírjában egy nagyobb lábosban. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és megpirítjuk azt is. Kevés olajat önthetünk még hozzá, ha úgyé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük. Felaprítjuk a párizsit, uborkát, hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet magozzuk ki, szórjuk meg cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd csepegtessük le. Ezután a felét tegyük félre. A maradék meggyhez adjuk hozzá a málnát és a ribizlit, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában megfőzzük, majd a főzővízben hagyjuk őket kihűlni. Ha kihűltek, akkor meghámozzuk, majd a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Én elosztottam a burgonyát 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű