• 1 kg csirkemell
• 3 evőkanál szójaszósz
• 2 evőkanál ecet
• 2 evőkanál étkezési keményítő
• 2 tojásfehérje
• 1 evőkanál őrölt gyömbér
• 1 póréhagyma
• 2 sárgarépa
• só, bors
• őrölt vagy szárított chili
a csirkét vágd apró kockákra, szórd meg az étkezési keményítővel, majd keverd el a tojásfehérjékkel, és tedd félre. A póréhagymát karikázd fel, a sárgarépát vagdosd gyufaszálnyi méretűre. Keverd el egy tálkában a szójaszószt, az ecetet, az őrölt gyömbért és a chilit. Egy mély serpenyőben vagy wokban pár csepp olajon pirítsd át a zöldségeket úgy, hogy félig megpuhuljanak, majd tedd őket félre. Adj olajat a serpenyőhöz, majd pirítsd át rajta a csirkét közepes lángon, kb. 5 perc alatt. Ha megsült, adj a szójás keverékhez egy evőkanál étkezési keményítőt, keverd simára 2 dl vízzel, és öntsd a húsra. Tedd vissza a zöldségeket, és 2-3 perc alatt forrald össze az egészet úgy, hogy a mártás besűrűsödjön.
Tálald rizzsel vagy salátával.
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket egy tálba tesszük, összegyúrjuk. A masszából kisebb gombócokat formálunk és a közepükbe egy-egy darab sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat. Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi zsíron,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes