50 dkg csirkemellfilé
• A masszához:
• 20 dkg liszt
• 1 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 csipet keményítő
• 1 evőkanál olaj
• víz
• só
• A mázhoz:
• 1 kiskanál ecet
• 1 kiskanál cukor
• méz
• piros arany
• kevés olaj
• szezámmag
A csirkemellet megsózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Serpenyőben kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemell darabokat egyenként a masszába mártjuk, hirtelen kisütjük, majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat. Végül megszórjuk őket szezámmaggal. Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk.
Csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet én nagyobb darabokra szoktam vágni. Az olajon pároljuk üvegesre a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. 2. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirít...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKözepes méretű, peremes tepsibe öntjük az 1 kg sót, elegyengetjük, ráfektetjük a megmosott, leszikkasztott csirkét (nem kell sem sózni, sem fűszerezni), a szárnyvégeket befordítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű