Családireceptkönyv.hu

Kínai szezámos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemellfilé
• A masszához:
• 20 dkg liszt
• 1 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 csipet keményítő
• 1 evőkanál olaj
• víz
• só
• A mázhoz:
• 1 kiskanál ecet
• 1 kiskanál cukor
• méz
• piros arany
• kevés olaj
• szezámmag

Elkészítés:


A csirkemellet megsózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Serpenyőben kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemell darabokat egyenként a masszába mártjuk, hirtelen kisütjük, majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat. Végül megszórjuk őket szezámmaggal. Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Sonkás-ujhagymás csirkemell
Sonkás-ujhagymás csirkemell

csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött csirke
Töltött csirke

A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bőre alá töltjük. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkefalatok krémsajtos bundában
Csirkefalatok krémsajtos bundában

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk