menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai szezámos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemellfilé
• A masszához:
• 20 dkg liszt
• 1 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 csipet keményítő
• 1 evőkanál olaj
• víz
• só
• A mázhoz:
• 1 kiskanál ecet
• 1 kiskanál cukor
• méz
• piros arany
• kevés olaj
• szezámmag

Elkészítés:


A csirkemellet megsózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Serpenyőben kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemell darabokat egyenként a masszába mártjuk, hirtelen kisütjük, majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat. Végül megszórjuk őket szezámmaggal. Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel
Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel

Csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet én nagyobb darabokra szoktam vágni. Az olajon pároljuk üvegesre a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Sajtos csirkemell
Csirkemell - Sajtos csirkemell

1. A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. 2. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar SÓÁGYON SÜLT CSIRKE
SÓÁGYON SÜLT CSIRKE

Közepes méretű, peremes tepsibe öntjük az 1 kg sót, elegyengetjük, ráfektetjük a megmosott, leszikkasztott csirkét (nem kell sem sózni, sem fűszerezni), a szárnyvégeket befordítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fűszeres-mustáros csirkemell
Fűszeres-mustáros csirkemell

A mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk