40 dkg szobahőmérsékletű vaj
40 dkg krémsajt (philadelphia típusú)
20 dkg cukor
50 dkg liszt
só
Töltelék:
- baracklekvár + dió
- szilvalekvár
- reszelt csoki + áfonya
- aszalt gyümölcsök
- marcipán + mandulalapok
- eper/málnalekvár + natúr tört pisztácia
- áfonyalekvár + reszelt narancshéj
A tésztát összedolgozzuk és egy éjszakán át pihentetjük.
Sütéskor négyfelé osztjuk és amivel nem dolgozunk, a ahűtőben tartjuk.
A tésztát bőven alálisztezve körré nyújtom és 16 részre vágom. Megkenem és feltekerem. 20 percig hideg heylen pihentetem.
Tojással/tejjel lekenem és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm
1. Lábasba rakunk: - 2 tojás fehérjét - kristálycukrot - kakaót - kávét Hidegen elkeverjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk 2. Tálba rakunk: - d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gyümölcsöt (ha kell, magozd ki majd) vágd kis kockákra. A túrót keverd simára a tojássárgákkal, a citrom levével és héjával, valamint a tejszínnel, s ízesítsd cukorral. Végül kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le két citrom héját és facsarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá az édesítőt és hagyjuk állni egy fél órát. Keverjük hozzá a jól lehűtött kókusztejszínt és fagylaltgépben kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Öntsd a cukrot és a vizet egy lábasba. Közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett forrald fel, amíg a cukor fel nem olvad. Ezután 5-10 percig hagyd forrni kevergetés nélkül, né...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz