40 dkg szobahőmérsékletű vaj
40 dkg krémsajt (philadelphia típusú)
20 dkg cukor
50 dkg liszt
só
Töltelék:
- baracklekvár + dió
- szilvalekvár
- reszelt csoki + áfonya
- aszalt gyümölcsök
- marcipán + mandulalapok
- eper/málnalekvár + natúr tört pisztácia
- áfonyalekvár + reszelt narancshéj
A tésztát összedolgozzuk és egy éjszakán át pihentetjük.
Sütéskor négyfelé osztjuk és amivel nem dolgozunk, a ahűtőben tartjuk.
A tésztát bőven alálisztezve körré nyújtom és 16 részre vágom. Megkenem és feltekerem. 20 percig hideg heylen pihentetem.
Tojással/tejjel lekenem és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm
a gyömbért meg tisztítjuk és jó apróra daraboljuk majd feltesszük annyi vízben hogy ellepje és 10-percig főzzük lecseréljük a vizet és 20 percig forraljuk leöntjük a vizet de nem...
Elkészítési idő:Szóval a kekszet összetörjük morzsásra, géppel, vagy kézzel, ahogy tetszik. A krémhez kikeverjük kézi habverővel a hozzávalókat. Egy pici citromlé vagy citromhéj is jót tesz neki,...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit gesztenye massza+darált keksz +porcukor+1 cs vanília cukor+tejjel jól összedolgozzuk.A krémes port a tejel jól kikavarjuk.A gesztenye masszánkat tepsibe nyomk...
Elkészítési idő: 50 percA hozzávalókat turmixgépben összeturmixoljuk, majd extra szűz olívaolaj spray-vel kifújt (vagy kókuszolajjal vékonyan megkent) gofrisütőben 5 db gofrit sütünk belőle. Tipp: a lis...
Elkészítési idő: