40 dkg szobahőmérsékletű vaj
40 dkg krémsajt (philadelphia típusú)
20 dkg cukor
50 dkg liszt
só
Töltelék:
- baracklekvár + dió
- szilvalekvár
- reszelt csoki + áfonya
- aszalt gyümölcsök
- marcipán + mandulalapok
- eper/málnalekvár + natúr tört pisztácia
- áfonyalekvár + reszelt narancshéj
A tésztát összedolgozzuk és egy éjszakán át pihentetjük.
Sütéskor négyfelé osztjuk és amivel nem dolgozunk, a ahűtőben tartjuk.
A tésztát bőven alálisztezve körré nyújtom és 16 részre vágom. Megkenem és feltekerem. 20 percig hideg heylen pihentetem.
Tojással/tejjel lekenem és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm
Az alaposan lehűtött tejszínből habot verünk, félretesszük. Két keverőtálat meleg vízfürdő fölé helyezünk. Az egyik keverőtálban megolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a másikba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot megpirítjuk, hozzáadjuk a tejet, és sűrű szirupot főzünk belőle. 2. A gázról levéve hozzákeverjük a vajat, majd amikor kihűlt, akkor a vaníliás cukrot. 3. A máz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 5 kanál cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját 2 kanál cukorral habosra keverjük. Összekeverjük a habbá vert fehérjét és a cukros sá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarép...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Könnyű