Családireceptkönyv.hu

Rugelach


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg szobahőmérsékletű vaj
40 dkg krémsajt (philadelphia típusú)
20 dkg cukor
50 dkg liszt


Töltelék:
- baracklekvár + dió
- szilvalekvár
- reszelt csoki + áfonya
- aszalt gyümölcsök
- marcipán + mandulalapok
- eper/málnalekvár + natúr tört pisztácia
- áfonyalekvár + reszelt narancshéj

Elkészítés:


A tésztát összedolgozzuk és egy éjszakán át pihentetjük.
Sütéskor négyfelé osztjuk és amivel nem dolgozunk, a ahűtőben tartjuk.
A tésztát bőven alálisztezve körré nyújtom és 16 részre vágom. Megkenem és feltekerem. 20 percig hideg heylen pihentetem.
Tojással/tejjel lekenem és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Nudli
Nudli

1. A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, porcukrot és összegyúrjuk. 2. Lisztezett felületen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes fahéjas tejberizs
Tejszínes fahéjas tejberizs

Az alaposan megmosott rizst leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi. Mikor már kezd langyulni, akkor beledobjuk a vajat is. Dolgozzunk takaréklángon. Elég fárasztó étel amúgy, vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Natália
Palacsinta 16 darab
Palacsinta 16 darab

-6 deci tej -4deci szóda -4 tojás -400 gramm lisz -2 vanilis cukor Csipet só 2 e.k.olaj

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epermousse torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Epermousse torta

A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk