20 dkg zabpehely
15 dkg cukor
15 dkg liszt
2 ek vaj
2 ek tej
2 ek méz
fél cosmag sütőpor
vanília
A vajat, mézet és a tejet összemelegítem. Hozzákeverem a szárazanyagokhoz.
180 fokon 7-8 perc.
Akkor jó, ha a közepe még lágy, a széle meg barnul. Csak hűlés után szabad levenni a sütőpapírról, akkor nem esik szét.
link
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édes tésztából sütött palacsintákat metéltre vágjuk. A szokásosnál sűrűbb kakaót tejszínes tejjel felfőzünk. Gyengén kivajazott tűzálló tálba helyezett tésztát a tejszínes kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsi alját kirakjuk a keksszel. 2. A krémhez a pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejben csomómentesre keverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk, (...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű