Családireceptkönyv.hu

Párizsi krém/ egyszerű/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2.5 dl tejszín
25 dkg cukor
2.5 dkg kakaó
35 dkg vaj

Elkészítés:


tejszínt felforralni 110-120 fokos,hozzáadjuk a kakaót, amikor síma hozzá a vaj harmadát,már nem kell főzni.
Kihűteni,maradék vajat kikeverni a cukorral és a csokis keveréket hozzáadni ,összedolgozni.

Párizsi krém/ egyszerű/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcsös túrókrém
Gyümölcsös túrókrém

A gyümölcsöt (ha kell, magozd ki majd) vágd kis kockákra. A túrót keverd simára a tojássárgákkal, a citrom levével és héjával, valamint a tejszínnel, s ízesítsd cukorral. Végül kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
A legfinomabb túrós batyu
A legfinomabb túrós batyu

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben és összekeverjük a hozzávalókat a tésztához, majd duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, de csak a végén adjuk hozzá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Somlói ahogy én csinálom
Somlói ahogy én csinálom

egyenként felfőzni az öntetet, krémet... összeállítom, áll pár órát, tálaláskor tejszínhab

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Choux au craquelin
Choux au craquelin

Az édestésztához a lisztet a cukorral összekeverjük, hozzáadunk egy pici sót és a felkockázott vajat. Néhány perc alatt egyneművé gyúrjuk. Sütőpapírt hajtsuk félbe, majd tegyük be...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk