4 közepes alma
2 ek cukor
1 rúd fahéj
2 ek mazsola
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Az almákat kicsumázom úgy, hogy a gyümölcsöt egészben hagyom: ezt vagy egy csumázóval hajtom végre, vagy egy késsel, négy vágással kiemelem a magokat.
Minden almába szórok egy csipet cukrot, beleszúrok egy darabka fahéjat, a mazsolát beletömködöm, végül cukorral fedem be.
15-20 perc alatt puhára sütöm, közben az alma leve és a karamellizálódott fűszeres cukor összekeveredik, tálaláskor ezzel locsolom meg a gyümölcsöket.
1. A sütőt előmelegítjük 175 C-ra, légkeverés nélkül. 2. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, majd egy lábasba tesszük, és ráöntjük a tejet, majd belemérjük a pudinghoz való cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálkában összekevered, majd apránként adagolod hozzá a vizet. Valószínűleg kicsit több kell bele, mint amennyi a hozzávalók közt szerepel. Trutyit gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kifliket karikára vágjuk. 2. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 3. A tejet a vajjal össze melegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és la...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű