Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyümölcsös Túrótorta Mangó Zselével


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Kakaós Piskótához:
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál holland kakaópor
5 tojás (szétválasztva, fehérjét felverjük)
10 dkg nádcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl olaj
1,5 dl tej
Túrókrémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
20 dkg málna( lehet fagyasztott is) és 20 dkg áfonya
2 csomag Dr. Oetker Étkezési Zselatin
Mangó Zseléhez:
2 db mangó vagy 25-30 dkg fagyasztott mangó
kb. 2 dl mangó gyümölcslé
1 csomag Dr. Oetker Étkezési Zselatin

Elkészítés:


Egy 28 cm-es tortaformát kibélelünk zsírpapírral. A piskótát összeállítjuk a hozzávalók alapján,és légkeveréssel megsütjük kb 165-170 fokon úgy 35-40 percig. Hagyjuk kihűlni.
Kettébe vágjuk, az alsórészt visszatesszük a tortaformába. A túrót összekeverjük a mascarponével, tehetünk bele kevés nádcukrot.A gyümölcsöket óvatosan beleforgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A 2 cs. zselatint kb 8-10 kanál vízzel elkeverjük és felmelegítjük., majd a tejszínhabhoz keverjük. A tejszínhabot meg beleforgatjuk a túrókrémbe. A piskótára rákenjük a krémet egyenletesen, majd hűtőbe tesszük kb 2 órára.
A mangót botmixerrel összepürésítjük, majd összeforraljuk a gyümölcslével. A zselatin kikeverjük kevés hidegvízzel és hozzáadjuk a mangóléhez. Hagyjuk kihűlni és a túrókrém tetejére öntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha marad a túróskrémből, egy kisebb tortát lehet még kihozni belőle. A megmaradt fél tortából vágunk egy kis torta méretet és arra elsimítjuk a túrókrémet, behűtjük. Ha marad a mangózseléből kevés,az is mehet a tetejére.

Gyümölcsös Túrótorta Mangó Zselével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Mézes rúd
Avatar Dani Kedvelnék
Mézes rúd

Ebből 6 cipot készitünk 10 cm szélesre és tepszi hosszára nyujtjuk közepébe fél diöbeleket teszünk,felgögyöljük. Tetejét tojássárgával kenjük, lassú tűznél sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Cukormentes kókuszgolyó
Cukormentes kókuszgolyó

A banánt turmixgéppel pépesítjük, majd úgy ahogy van a turmixedényben, hozzáadjuk a kakaót,rumaromát, kókusztejet, kókuszreszeléket, erythritolt. Egy kicsit átturmixoljuk az egésze...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokihabos profiterol
Csokihabos profiterol

A vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljátó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Aranygaluska
Aranygaluska

Élesztőből a liszttel, a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, tojássárgákkal, 50 g olvaasztott vajjal és langyos tejjel összekeverve addig dagasztjuk, amíg az edénytől elválik. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk