- 1 kg cseresznye paprika
- 20 dkg durva asztali só
Ledaráljuk a paprikát, hozzáadjuk a sót és egy napot állni hagyjuk közben kevergetjük. Jól záródó üvegekbe tesszük, a tetejére celofánt teszünk.
Az egész fahéjat száraz edényben 1-2 perc alatt megpirítjuk, közben a körtéket meghámozzuk. A meghámozott körtéket negyedeljük és kivágjuk a magházat. Hámozás és darabolás közben c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diókat mossuk meg és töröljük szárazra. Csináljunk apró vágásokat rajtuk, vagy csak egyszerűen vágjuk ketté őket. Tegyük őket a befőttes üvegekbe, öntsük rá a mézet, majd hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1200 g-ot kimérünk. A levendula virágot megmossuk, szárát eltávolítjuk, és apróra vágjuk. 2 Elkészítés: A gyümölcsöt, a citromlevet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Az almát tisztítás után citromsavas vízbe tesszük, hogy az elkészítésig ne barnuljon meg. Ha a megpucoltuk 2 liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a citrompótlót i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű