Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tölteni való paprika télire


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



paprika

Hozzávalók a savanyúság levéhez

2 liter víz
1,5 evőkanál só
1,5 evőkanál cukor
50 ml 10%- os ecet
2-3 db szemes bors
2-3 db babérlevél

Elkészítés:


Mossuk meg a paprikát, tisztítsuk meg, majd tegyük forró vízbe 15 perce, de főzni nem kell. A paprikát megpuhulnak és könnyen üvegekbe tudjuk majd tenni.
Készítsük el a savanyúság levét: főzzük fel a vizet, adjuk hozzá a sót, a cukrot, az ecetet, a szemes borsot és a babérlevelet. Tegyük a paprikákat befőttesüvegbe, öntsünk rá annyit az elkészített léből, hogy teljesen ellepje. Tegyük rá az üvegekre a kupakokat, majd fordítsuk őket fejjel lefelé és takarjuk le egy paplannal, hagyjuk így amíg teljesen kihűlnek.
A savanyúság levének mennyisége attól függ, hogy mennyi paprikát teszünk el.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mámorító citruslekvár (Kaldeneker)
Mámorító citruslekvár (Kaldeneker)

A grapefruitokat és a narancsokat éles késsel hámozzuk meg, úgy, hogy a fehér bőrét is vágjuk le. Vágjuk négyfelé, majd a közepén húzódó fehér erezetet vágjuk ki, utána aprítsuk ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szőlő lekvár Valitól
Szőlő lekvár Valitól

Délután leszemeztem a (fehér) szőlőt majd egy fazékban elkezdtem főzni. Amikor mar a szemek kezdtek szétfőni akkor abba hagytam a főzést. Másnap botmixerrel összeturmixoltam és áts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Cseresznyebefőtt 1 - OK
Cseresznyebefőtt 1 - OK

1. Kiforrázott, tiszta üvegekbe annyi megmosott, szárától megfosztott gyümölcsöt teszünk, amennyi csak befér. 2. Közben az üvegeket rázzuk meg, hogy minél többet rakhassunk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ételízesítő házilag - házi vegeta tartósítószer nélk
Ételízesítő házilag - házi vegeta tartósítószer nélk

A paradicsomokat merítsük forró vízbe, majd hámozzuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk akkora darabokra, hogy a turmixgép elbírjon velük. Aki akarja, húsdarálóval is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk