menu

Családireceptkönyv.hu

Kinder maxi king


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csomag (6 db) ostyalap

A krémhez:
5 dl növényi habtejszín
3 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 dkg zselatin

Karamell öntethez:
5 evőkanál kristálycukor
egy kis darab Rama
2 dl tej vagy tejszín

Csokimázhoz:
1-1,5 dl tej vagy tejszín
5 dkg Rama
20 dkg tejcsokoládé

Szóráshoz:
10 dkg törökmogyoró

Elkészítés:


Az elkészítése egyszerű és gyors, mivel nem kell sütni. A zselatint egy kevés vízben feloldom, és kb. 10 percig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Amíg a zselatin megpuhul, az 5 dl tejszínt a 3 dl tejjel, a vaníliás cukorral, és a 10 dkg porcukorral nagyon kemény habbá verem. (A növényi habtejszín előre cukrozott, így akár a porcukor el is hagyható).
Ezután a zselatint felolvasztom, és miután levettem a tűzről, 1-2 evőkanálnyi tejszínt hozzákeverek a forró zselatinhoz, majd az egészet a már felvert tejszínhez adom, majd habverő segítségével nagyon alaposan elkeverem. Egy kis időre beteszem a hűtőbe. Amíg a krém kihűl, addig elkészítem a karamellöntetet.
A cukrot karamellizálom, amikor már szép világos barna színe van, hozzáadok egy kevés Ramát, majd apránként a tejszínt, leveszem a tűzről és hűlni hagyom. Egy tálcára ráfektetek egy ostyalapot, majd a tejszín felét rásimítom, erre rácsorgatom a karamell öntet felét, ráteszek még egy ostyalapot, a maradék krémet és karamellt rásimítom. Erre a rétegre befejezésképpen még egy ostyalap kerül.
A csokimázhoz a tejcsokoládét, a Ramát, és a tejet tűz fölött összemelegítem, (forralni nem szabad), majd bevonom vele a sütit. Végül az egészet durvára tört mogyoróval megszórom. Minimum 2-3 órára hűtőbe teszem, de még jobb, ha előző este elkészítjük. Forró vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni. Nagyon finom, családom nagy kedvence ez az édesség.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós kosárka 2
Diós kosárka 2

A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós őzgerinc gyümölccsel
Túrós őzgerinc gyümölccsel

10 dkg vajat 10 dkg porcukorral és 3 db vaníliás cukorral habosra keverek, majd hozzáadok 2,5-3 dl tejfölt, és 25 dkg áttört túrót. Belekeverek 3 teáskanál zselatint feloldva. Al...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite Évi kedvence
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Almás pite Évi kedvence

Egy 39 x 26 cm-es nagy tepsit előkészítünk és a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Jöhet hozzá a porcukor, a sütőpor és a só is. Keverjük alapos...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gumisüti /2/
Gumisüti /2/

1. Réteg: 3 tojás sárgáját 1 cs vaníliás cukrot, 5 ek porcukrot habosra keverünk, majd hozzáadjuk a 3 tojásfehérje felvert habját. 1,5 dl vízben 3 ek zselatint forrásig keverünk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk