A tészta hozzávalói:
- 150 g zsír
- 150 g porcukor
- 2 tojássárgája
- ½ csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 125 ml tej
- ½ csomag szalagória
- 500 g liszt
A töltelék hozzávalói:
- 100 g margarin
- 100 g porcukor
- ½ csomag csokoládépuding
- 1 kanál baracklekvár
- rumaroma
- + a tészta kikapart része
A hempergetéshez:
- cukor
- ételfesték (zöld, sárga, piros)
◾️A zsírt a porcukorral, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a tejjel kikeverjük.
◾️A lisztet a sütőporral és a szalagóriával összekeverjük.
◾️A lisztet hozzáadjuk a zsíros keverékhez és összegyúrjuk a tésztát.
◾️Kb. 30-40 percet hideg helyen pihentetjük.
◾️Diónyi gombócokat formálunk belőle és sütőpapíros tepsire tesszük őket (hézagosan, mert nőni fognak).
◾️Előmelegített sütőben (180°) szép aranysárgára sütjük (figyeljünk, mert könnyen megég).
◾️Közben a pudingot a tejben megfőzzük és kihűtjük.
◾️Ha kicsit hűltek, óvatosan egy kiskanál segítségével kikaparjuk a sütik belsejét és félretesszük.
◾️A margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, a lekvárt, az aromát, a sütik kikapart belsejét és összedolgozzuk.
◾️Egy sütit megtöltünk a krémmel majd egy másikkal összeragasztjuk.
◾️Ha összeragasztgattuk a sütiket megkenjük őket egy ecset segítségével az ételfestékkel (az egyik felét pirossal, a másikat sárgával vagy zölddel) és cukorba hempergetjük a barackokat 😊.
A tésztához valókat összedolgozzuk. (Aki rum helyett rumaromát használ, a folyadék mennyiségét egészítse ki 3 dl-re, mert különben nem áll össze.) A tésztát kókuszreszeléken vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát, répát, liszteket, mazsolát, fűszereket, szódabikarbónát keverd összeA tojássárgáját verd fel a xukorral és a kókuszzsírralA fehérjéket külön verd fel habnakEzután keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk k...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesA pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A málnát megmossuk és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű