A tészta hozzávalói:
- 150 g zsír
- 150 g porcukor
- 2 tojássárgája
- ½ csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 125 ml tej
- ½ csomag szalagória
- 500 g liszt
A töltelék hozzávalói:
- 100 g margarin
- 100 g porcukor
- ½ csomag csokoládépuding
- 1 kanál baracklekvár
- rumaroma
- + a tészta kikapart része
A hempergetéshez:
- cukor
- ételfesték (zöld, sárga, piros)
◾️A zsírt a porcukorral, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a tejjel kikeverjük.
◾️A lisztet a sütőporral és a szalagóriával összekeverjük.
◾️A lisztet hozzáadjuk a zsíros keverékhez és összegyúrjuk a tésztát.
◾️Kb. 30-40 percet hideg helyen pihentetjük.
◾️Diónyi gombócokat formálunk belőle és sütőpapíros tepsire tesszük őket (hézagosan, mert nőni fognak).
◾️Előmelegített sütőben (180°) szép aranysárgára sütjük (figyeljünk, mert könnyen megég).
◾️Közben a pudingot a tejben megfőzzük és kihűtjük.
◾️Ha kicsit hűltek, óvatosan egy kiskanál segítségével kikaparjuk a sütik belsejét és félretesszük.
◾️A margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, a lekvárt, az aromát, a sütik kikapart belsejét és összedolgozzuk.
◾️Egy sütit megtöltünk a krémmel majd egy másikkal összeragasztjuk.
◾️Ha összeragasztgattuk a sütiket megkenjük őket egy ecset segítségével az ételfestékkel (az egyik felét pirossal, a másikat sárgával vagy zölddel) és cukorba hempergetjük a barackokat 😊.
A burgonyákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük, viszont hagyjuk teljesen kihűlni az áttört burgonyát, csak ezután adjuk hozzá a búzadarát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt meleg folyadékban feloldjuk, belekeverjük a sót és a cukrot és egy kevéske lisztet. Meleg helyen hagyjuk kicsit kelni. Közben minden fanatizmus nélkül szétdörzsöljük a...
Elkészítési idő: 60 perc+ piente Nehézség: KözepesA sütőt alul-felül sütés programon előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy gáztepsit, kb. 30*35 centiset, kibélelünk sütőpapírral. A tojások fehérjét lágy habbá verjük, majd folyamatos...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a hozzávalókat alaposan kidolgozzuk. 3 cipót formálunk belőle, az egyik cipóba kakaót dolgozunk! A töltelékhez: Jól összekeverjük és a végén a felvert tojáshabot be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű