menu

Családireceptkönyv.hu

Gyros


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csirkemell
Gyros fűszersó
Sütnivaló krumpli

Saláta
Hagyma

Tzatziki-hez:
Uborka
Görög yoghurt

fehérbors
citromlé
olaj

Elkészítés:


A csirkemellet felkockázom, az olajat összekeverem a fűszersóval és ebbe beleforgatom a csirkemellet így hagyom állni legalább egy órát. Ezután megsütöm.
A krumplit felkockázom és megsütöm, vagy a félkész krumplit kisütöm.
A hozzávalókból salátát készítek(nekünk hagyma, saláta).

A tzatziki-t előző este elkészítem: Az urborkát meghámozom és közepes lyukú reszelőn lereszelem, ráöntöm a görög yohurtot. Fehér borsot szórok rá, olajat öntök hozzá, és egy kevés citromlevet. Összekeverem és egy kicsit utánasózok, ha szükségét érzem. Éjszakára celofánnal letakarva a hűtőbe teszem.

Gyros

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Piroska
Tejszines, zöldborsós csirketokány
Tejszines, zöldborsós csirketokány

A húst kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a csíkokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajttal és gombával töltött csirkemell
Sajttal és gombával töltött csirkemell

A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős-mézes csirke
Csípős-mézes csirke

1. A marináláshoz a hozzávalókat összekeverjük, a csirkecombokat jó megforgatjuk benne és pár órára benne hagyjuk és hűtőben tároljuk. 2. Előmelegítjük a sütőt és 35-40 percig rop...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vasalt csirkecomb (paleo)
Vasalt csirkecomb (paleo)

A csirkecombokat kicsontozzuk majd lesózzuk, frissen színes borsot darálunk rá (A csontot fagyasszuk le vasárnapig, szuperül felturbózhatjuk vele a húslevest!). Az olívaolajat kike...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk