Bundához:
6 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1 ek olaj
1 tojás
1 egész csirkemell
csipet só
pici víz
1,5 kk sütőpor
Mázhoz:
ketchup
chili (erős pista)
méz
3-4 ek szezámmag
A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. Beleforgatjuk a kockákra vágott húst. Amikor a húst beletesszük az olajba, figyeljünk rá, hogy a bunda teljesen befedje.
Elkészítjük a mázat. A ketchupot elkeverjük a chilivel /erős pistával/, mézzel és a szezámmaggal.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, megforgatjuk, majd tálra tesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, lefonnyasztjuk, beletesszük a csíkokra vágott húst. Lepirítjuk, sózzuk, és egy ek liszttel megszórjuk. Jól átforgatjuk és felöntjük vízzel. 2. lépés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Felforraljuk, utána még 5 percig főzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágni, zsíron üvegesre dinsztelni. A húst rátenni, megpirítani, hozzáadni a fűszereket. Felengedni annyi vízzel, hogy bőven ellepje és a mirelit kukoricát beletéve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pulykacombok csontját kibontjuk, a helyére lángolt kolbászt vagy házi kolbászt dugunk. A húst összetűzzük, eredeti formára igazítjuk, füstölt szalonnával megtűzdeljük és kissé me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű