menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás házi krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag vajas tészta
3 csomag pudingpor
5 dkg átszitált liszt
7 db tojás sárgája
20 dkg cukor
4 tasak vaníliás cukor
1 l tej
7 db tojásfehérje
1 üveg áfonyadzsem

Elkészítés:


Késhegynyi vékony lapokat nyújtunk (kettőt) és kizsírozott gáztepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Mielőtt sütjük, meg kell szurkálni villával, hogy ne púposodjon fel a tészta. Gyorsan megsül, figyeljünk oda rá, halványbarnán jó!
A pudingot, lisztet, tojássárgákat, vaníliás cukrokat és a fele cukrot kikeverjük, 3 dl tejjel, kézi habverővel, csomómentesre.
A többi tejet feltesszük forralni, egy nagy edényben.
Közben felverjük a gépi habverővel, keményre a tojások fehérjét, egy csipet sóval. Lassan hozzáadjuk a cukor másik felét is, így verjük tovább, míg elég kemény nem lesz.
Ha forr a tej, beleöntjük a pudingos masszát, megfőzzük, majd félrehúzzuk. Még melegen, hozzákeverjük két részletben, óvatosan a tojáshabot.
A két lap közé kenjük, alulra a lekvárt, majd rá a krémet. A tetejét megszórjuk porcukorral. A tetejére úgy érdemes rátenni a lapot, hogy előre felvágjuk négyzet alakúra, amekkora szeleteket akarunk majd vágni, hogy ne nyomódjon össze a krém, szeletelésnél (én 3 x 4 négyzetet vágtam).

Áfonyás házi krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütés nélküli gesztenye torta
Sütés nélküli gesztenye torta

A háztartási kekszet ledarálod, majd az olvasztott vajjal egy műanyag keverőtálban összekevered. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodod, majd kis időre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Cukor, liszt és sütés nélküli 5 perces túrótorta rec
Cukor, liszt és sütés nélküli 5 perces túrótorta rec

12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy pici...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CITROMOS TÚRÓ MOUSSE TORTA
CITROMOS TÚRÓ MOUSSE TORTA

Először elkészítjük a piskótát. A sütőt 180 fokra, légkeveréses funkcióra kapcsoljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét verni kezdjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mézeskalács szelet
Mézeskalács szelet

A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk