Tésztához:
60 dkg liszt
50 g élesztő
6 dkg cukor
pici só
3 ek olaj
4 dl tej
3 tojássárgája
Töltelékhez:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 ek kakaópor
Első lépésben a tésztához való alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban és robotgép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni és közben vigyázzunk, hogy a tésztát ne érje huzat.
Egy óra elteltével a tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, alaposan kézzel is átgyúrjuk egy nagy bucivá.
Ezután 6 kis cipóra vágjuk és egyesével is megformáljuk őket.
Amíg a tésztát picit pihenni hagyjuk, elkészítjük a tölteléket. A margarint, a kakaóport és a cukrot alaposan összekeverjük, addig, amíg kenhető állaga nem lesz.
A bucikat egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztákat megkenjük a kakaós töltelékkel.
Ezután, mint a kakaós csigát, mind a hat téglalapot feltekerjük és három hengerből egy fonatot készítünk. Igyekezzünk jó szorosra fonni, hogy minél kevesebb töltelék süljön ki belőle a végén.
Ezután nincs más hátra, mint a sütőben tűpróbáig sütni. Sütés előtt lehet még keleszteni a tésztát, én viszont úgy szoktam, hogy hideg sütőbe teszem és amíg melegszik, van ideje egy kicsit tovább kelni.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt. Langyos helyen duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni 1 órán keresztül. A tojásokat kavarjuk ki a cukorral majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket, kavarjuk jól össze. A sütőport kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1 tábla étcsokoládé tortabevonó 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk. 2. A tepsit kivajazzuk, és ráhelyezzük a kinyújtott tés...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű