Családireceptkönyv.hu

Csokoládétorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 kg por cukor
1 üveg aroma rum
30 dkg étcsokoládés tortabevonó
1 dl olaj
6 evőkanál liszt
3 cs. sütőpor
3 evőkanál (3x1) kakaópor
2 kocka margarin
15 db (3x5 db) tojás
1 l tej
2 cs. csokoládés pudingpor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tortalapokat. Az 5 db tojásból, 5 ek. kristálycukorból, 5 ek. lisztből, 1 cs. sütőporból és 1 evőkanál kakaóporból piskótát sütünk. A tortaforma mérete 36 cm-es. Ha mind a 3 lap kisült, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a 2 cs. csokoládés pudingport megfőzzük a 7 dl tejben jó sűrűre, majd hagyjuk kihűlni. A 6 ek. lisztet megfőzzük az 1 l tejben és ezt is hagyni kihűlni, majd a margarinokat jó habosra kikeverjük a 0.5 kg porcukorral, beletesszük a vaníliás cukrot, a 4 evőkanál kakaót, és a rumaromát, végül ezzel is jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a csokipudingos krémet a margarinos krémhez, jól kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a főzött krémet, amivel szintén alaposan kikeverjük. Ha már könnyű és jó állagú a krém, akkor a lapokat megtöltjük olyanra, amilyen krémesre csak szeretnénk.
A külsejét is bevonjuk ezzel a krémmel, majd betesszük a hűtőbe.
A bevonáshoz a csokoládét felolvasztjuk az 1 dl olajban gőz felett, majd egy kenőecset segítségével elkezdjük bevonni a lehűlt tortánkat, végül visszatesszük a hűtőbe és néhány perc múlva megismételjük a bevonást.
Mikor kész vagyunk a csokoládébevonással, akkor lehet ízlés szerint díszíteni.

Csokoládétorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Bolognai palacsintatorta
Bolognai palacsintatorta

Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát. Az apróra vágott hagymát pároljuk üveges...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tortába ♥ Svájci vajkrém
Tortába ♥ Svájci vajkrém

A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS!!! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Finom csokitorta krém
Avatar Rica Fontányi Kedvelnék
Finom csokitorta krém

A vajat a kakaóporral haabosra keverjük. A tojásfehérjét a vukorral kemény habbá verjük. Egyesével hottákeverjük a 3 sárgáját. Kanalanként hozzákeverjük a vajas kakaókrémhez.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: SziSzi
Barackos-Túró Torta
Barackos-Túró Torta

Egy kerek torta formába sütőpapírt teszek.A konzerves barackokat vékonyan felszeletelem. Kívülről haladva befelé rárakom a sütőpapírral kibélelt formába.Félre teszem.Egy tálban a v...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk