0.5 kg por cukor
1 üveg aroma rum
30 dkg étcsokoládés tortabevonó
1 dl olaj
6 evőkanál liszt
3 cs. sütőpor
3 evőkanál (3x1) kakaópor
2 kocka margarin
15 db (3x5 db) tojás
1 l tej
2 cs. csokoládés pudingpor
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tortalapokat. Az 5 db tojásból, 5 ek. kristálycukorból, 5 ek. lisztből, 1 cs. sütőporból és 1 evőkanál kakaóporból piskótát sütünk. A tortaforma mérete 36 cm-es. Ha mind a 3 lap kisült, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a 2 cs. csokoládés pudingport megfőzzük a 7 dl tejben jó sűrűre, majd hagyjuk kihűlni. A 6 ek. lisztet megfőzzük az 1 l tejben és ezt is hagyni kihűlni, majd a margarinokat jó habosra kikeverjük a 0.5 kg porcukorral, beletesszük a vaníliás cukrot, a 4 evőkanál kakaót, és a rumaromát, végül ezzel is jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a csokipudingos krémet a margarinos krémhez, jól kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a főzött krémet, amivel szintén alaposan kikeverjük. Ha már könnyű és jó állagú a krém, akkor a lapokat megtöltjük olyanra, amilyen krémesre csak szeretnénk.
A külsejét is bevonjuk ezzel a krémmel, majd betesszük a hűtőbe.
A bevonáshoz a csokoládét felolvasztjuk az 1 dl olajban gőz felett, majd egy kenőecset segítségével elkezdjük bevonni a lehűlt tortánkat, végül visszatesszük a hűtőbe és néhány perc múlva megismételjük a bevonást.
Mikor kész vagyunk a csokoládébevonással, akkor lehet ízlés szerint díszíteni.
A megmosott mazsolát a rumba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kimetsszük, és a gyümölcsöt vastag szeletekre vágjuk. A bort a cukorral, a citrom levével és reszelt héjáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta készítése: a tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt a kakaópor kivételével és a megmaradt tojásfehérje keményre vert habját. A tésztát...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomóme...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet el kell morzsolni a vajjal, utána a elkeverjük a cukorral, meg a fahéjjal, és végül összegyúrjuk a tejszínnel, amiben elkeverjük a rumot,. Ezzel a masszával kibéle...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz