menu

Családireceptkönyv.hu

Epres-pudingos piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
csipet só
10 dkg cukor
2 tk vanília kivonat
1 dl víz
1 dl olaj
25 dkg liszt
0,5 csomag sütőpor
40 dkg eper
A pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
3,5 dl tej
3-5 ek cukor

Elkészítés:


A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Félretesszük hűlni, de időnként keverjük át, hogy ne legyen bőrös.

Tészta készítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az eprek szárát távolítsuk el, mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le.

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Keverjük el és adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Keverjük csomómentesre, majd fakanállal forgassuk bele a kemény tojáshabot.

Sütőpapírral bélelt, 30 x 25 cm-es tepsibe öntsük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. (Én a kanál végével kissé le is nyomkodtam.) Az eper szemeket félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé rásorakoztatjuk a pudingos tésztára. Kicsit ezeket is lenyomkodjuk.

A forró sütőbe téve kb. 30 perc alatt szép világosra sütjük. Akkor jó, ha a tészta részbe belebökünk egy hústűt, vagy villát, és kihúzva már nincs ráragadva a tészta (ezért ne a pudingba böködjük ? ).

Hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

Epres-pudingos piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Mexikói fánk
Mexikói fánk

Egy lábasban tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr, húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává nem áll össze a tészta. Ekkor...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes mézes krémes
Tejszínes mézes krémes

A tésztához a porcukrot, a margarint, a mézet, a rumaromát és a tojásokat gőz fölött felfőzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Két lapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Marlenka
Marlenka

Összekeverjük a szódát és az ecetet. Erre egy magasabb edényt használjunk,mert hab képződik a tetején. Egy edényben kikeverjük a vajat, mézet és a cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Csuri
Kekszrolád
Kekszrolád

1. a tésztákat összegyúrjuk, hűtjük 2. Egy 50 cm folpackra mindket teszta felet 7 darabra osztva, egyforma nagysagu csikokat sodrunk, egymas melle tesszuk felvaltott szinnel szor...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk