500 ggomba (csiperke)
1 ev. kanálzsiradék
1 dbbabérlevél
3 dbegész szegfűbors
2 csapott ev. kanálbúzafinomliszt
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
3 kv. kanálecet (8%-os)
csipet cukor
1 dbvöröshagyma
250 mlhabtejszín
szükség szerint tej
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűborsot, majd pár percig együtt pirítjuk.
Kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. A lisztet a tejszínnel elkeverjük és felöntjük vele a gombát.
Hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, ízlés szerint egy kis tejjel felönthetjük, majd pár percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Knédlivel tálaljuk.
Az abálási folyamat 90 C fok környékén legyen és maximálisan elég neki 45 perc.Ha kellemesen sós volt az alaplevünk már sózni nem kell a megabált oldalas darabokat, csak egy kevés...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA sajthoz: A camembert-t vágjuk 4 felé. Készítsük elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. A tojást egy csipet sóval kicsit keverjük össze. Először a lisztben forgassuk meg....
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk az ízesítőkkel, alaposan átgyúrjuk. 1 kg húsból nagyjából 15 darab húspogácsa lesz, a húst elosztjuk ennyi részre. Ecsettel vékonyan beolajozzuk a ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű