500 ggomba (csiperke)
1 ev. kanálzsiradék
1 dbbabérlevél
3 dbegész szegfűbors
2 csapott ev. kanálbúzafinomliszt
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
3 kv. kanálecet (8%-os)
csipet cukor
1 dbvöröshagyma
250 mlhabtejszín
szükség szerint tej
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűborsot, majd pár percig együtt pirítjuk.
Kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. A lisztet a tejszínnel elkeverjük és felöntjük vele a gombát.
Hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, ízlés szerint egy kis tejjel felönthetjük, majd pár percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Knédlivel tálaljuk.
A szedret összeturmixoljuk, majd lepasszírozzuk. Hozzá adjuk a cukrot, tejfölt, joghurtot, alaposan összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd ehhez keverjük a szedres löttyöt. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatom az élesztőt cukros meleg tejben. A 3 tojás sárgáját, fél liter meleg tejet, a felfuttatott élesztőt gépbe rakom és elindítom a gépet. Mikor összekeverte kezdem hozzáö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikakat megmostam, kicsumaztam,es kockakra vagtam. A paradicsomokat is megmostam, es szinten kockakra vagtam. A hagymat vekonyan felszeleteltem. Egy teflon edenyben a hagym...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, rakd hozzá előbb a fokhagymát, majd a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes