30 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
nagy csipet só
1 tojás
3 ek édesítőszer, vagy porcukor
1 tasak vaníliás cukor
kb 3 ek tejföl (a liszt minőségétől függően több is lehet)
0,5 cl rum, vagy pár csepp aroma
bő fél liter étolaj a sütéshez
Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk.
Ha a könnyebb megoldást választjuk, még nyújtani sem muszáj, mert kanállal is közvetlenül, a közben felforrósított olajba szaggathatjuk.
Az első sütést előfordulhat, hogy fedő alatt kell végeznünk, de nem minden esetben. A fánkocskák maguktól megfordulnak, de legyen kéznél szűrőkanál, amivel fordíthatjuk is a fánkokat. Lehet szaggatni lisztezett 6 cm körüli pogácsaszaggatóval is, így szebb, egyenletesebb, gusztusos fánkokat kapunk. Figyeljünk, mert gyorsan megsülnek!
Konyhai törlőre, vagy szűrőbe szedjük a megsült fánkokat, hogy az olaj leitatódjon, lecsöpögjön róluk. Cukrászfecskendővel lekvárt, mogyorókrémet tölthetünk a fánkokba. Használhatunk diabetikus baracklekvárt is. Finom szemcsés szorbittal megszórva tálaljuk.
Készíthető cukorral is!
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük. Fél csomag vajjal kikenünk egy közepes tepsit, beleszórjuk a cukros lisztnek a felét. A túrót, a cukorral és a vaníliás cukorral e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd felöntjük a vaníliaaromával elkevert tejjel. Csomómentesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tejet és a rizst összeöntjük és felforraljuk, és adunk hozzá egy csipet sót. Amikor már kellően összeállt a tejberizs, ez kb. 30 perc, hozzákeverjük a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű