50 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
2.5 dl tej
3 db tojás sárgája
10 dkg margarin
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csomag vanília
20 dkg tortabevonó
5 dkg mazsola
Az élesztőt, kevés langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.
Ezeket egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Alaposan bedagasztjuk, hogy sima, hólyagos legyen. A végén beleszórjuk a mazsolát.
Ekkor beletesszük egy kivajazott, morzsával meghintett, 24 cm-es kuglófformába.
Eltesszük meleg helyre, kelni, kb. 1.5-2 órát.
Ha jól feljött, előmelegített sütőben, közepes tűznél, 40-50 percet sütjük.
Ha kihűlt, felolvasztott csokival bevonjuk.
a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd összekeverjük. Mikor már "bugyborékos" a tej, hozzáadjuk a lisztet, a zsírt/vagy a margarint és a kávés kanál...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól ös...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt belemostam a tejbe. Kalácstésztát dagasztottam, úgy tűnt, nehezen veszi fel az olajat, amit apránként adagoltan, de gyönyörűen összeállt a hólyagos tészta. Konyhakendőv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókból 10 perc alatt szép sima tésztát dagasztunk. Lehet géppel, de én kézzel csináltam. Kiolajozott edényben 1 órát kelesztjük, majd belehelyezzük a tepsibe. A...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes