50 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
2.5 dl tej
3 db tojás sárgája
10 dkg margarin
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csomag vanília
20 dkg tortabevonó
5 dkg mazsola
Az élesztőt, kevés langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.
Ezeket egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Alaposan bedagasztjuk, hogy sima, hólyagos legyen. A végén beleszórjuk a mazsolát.
Ekkor beletesszük egy kivajazott, morzsával meghintett, 24 cm-es kuglófformába.
Eltesszük meleg helyre, kelni, kb. 1.5-2 órát.
Ha jól feljött, előmelegített sütőben, közepes tűznél, 40-50 percet sütjük.
Ha kihűlt, felolvasztott csokival bevonjuk.
Lefutott az őrület, mindenki fátyol kalácsot sütött. Én nagyon sokáig ellenálltam. Mindenhol ez a kalács volt, még az álmaimban is. Aztán egy napon azzal keltem, hogy fahéjasa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kenyérsütő gép dagasztó programjával megdagasztottam a hozzávalókat, majd a püspök kenyér formát kivajaztam és beletettem átgyúrva és formázva a tésztát és kelesztettem. A sütőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű